nehéz hetek

2020.12.11. 17:32

„Átmentem a pokol kapuján”: először beszélt kálváriájáról Delhusa Gjon

Eddig nem tudott beszélni a betegségéről, ha csak rágondolt, a sírás szorongatta. Most mégis elmondta, min ment keresztül.

Forrás: Ripost

Fotó: Keller Matyas - kemafoto.hu

Először beszélt kálváriájáról Delhusa Gjon, aki összesen 23 napot feküdt kórházban, miután elkapta a koronavírust.

Az énekes elmondta, hogy eleinte magas láza volt, majd pokoli fájdalmai lettek a vállában és a hátában.

„Még ágyban feküdni sem tudtam, inkább a földön kínlódtam, azt gondoltam, hátha ott jobb lesz. (…) Fájdalomcsillapítókon éltem, amivel kivégeztem a gyomromat” – emlékezett vissza a Ripost szemléje szerint a Best magazinnak Delhusa, aki végül mentőt hívott magára, és a pozitív koronavírus-tesztet követően azonnal kórházba szállították.

Az intenzív osztályra került, négy napig volt félaltatásban és lélegeztetőgépen. „Másfél millibárral lökték a tüdőmbe az oxigént, miközben kapálóztam. Kaptam a nyugtatókat, a fájdalomcsillapítókat, halál közeli állapotban voltam.”

Az énekes olyannyira legyengült a vírustól, hogy amikor már a leletei is kielégítőek voltak, még mindig olyan gyenge volt, hogy a szoba egyik sarkából nem tudott átsétálni a másikba. Bár a teste és a szervezete jobban van, de lelkileg nagyon megviselték a történtek.

„Amíg bent voltam, két-három óránként vitték el a halottakat. Az ember ilyenkor azt gondolja, biztosan én leszek a következő. Túléltem, de átmentem a pokol kapuján.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!