szívszorító

2020.12.17. 21:55

Életet adott babájának, majd koronavírusban meghalt a 29 éves Adri

Császármetszéssel hozta világra koraszülött gyermekét, majd nem sokkal később elhunyt egy dunántúli édesanya. Adri és férje három évvel ezelőtt kötöttek házasságot, és boldogan tervezték a jövőt. A járvány most azonban mindent sötétbe borított.

Forrás: Shutterstock

A kismama veszélyeztetett terhesként került kórházba, élete párja pedig naponta látogatta őt. Igyekezett megnyugtatni, hogy minden rendben lesz, és maguk mögött hagyhatják a nehéz időszakot. A kisfiút a szülészek januárra írták ki – írja a Bors.

Két hétig küzdöttek az életéért

Adrit már két hónapja ápolták, amikor az asszony gyanús tüneteket észlelt magán. Egyre rosszabbul lett, majd elvégezték rajta a koronavírustesztet. Kiderült, hogy tisztázatlan körülmények között elkapta a rettegett kórokozót. Az állapota rohamosan romlani kezdett, majd válságossá vált. Az orvosok megállapították,

hogy a babát csak úgy menthetik meg, ha a kismamán azonnal elvégzik a császármetszést.

A műtét sikeres volt, Adrit azonban lélegeztetőgépre kellett kötni. Két hétig küzdöttek az életéért, végül a szervezetét legyőzte a Covid–19. Mindössze 29 éves volt.

Januárban már hazaviheti a fiát

A gyermek a terhesség 31. hetében, több mint 1300 grammal született. Mivel koraszülöttnek számított, inkubátorba tették. Születnek gyerekek ennél jóval kisebb testtömeggel is, és egyre ritkábban fordul elő, hogy esetükben előre nem látható komplikációk lépnek fel, amíg megerősödnek annyira, hogy végre kivehessék őket az inkubátorból. Ha minden jól megy, édesapja januárban már hazaviheti pici fiát.

Sok erőt kívánt sorstársának

Nyáron az egész országot megrázta a Bronz család tragédiája. Egy kelenföldi toronyház 14. emeletéről kiugrott egy öngyilkos férfi, aki éppen a kapun kilépő Erzsébetre zuhant. Mindketten azonnal meghaltak, a családanya férje a következő pillanatban érkezett. Édesanyjuk halálát a házaspár két kisgyermeke is végignézte. A gyászoló férj, Bronz Gábor sok erőt kíván sorstársának, Róbertnek. „A legfontosabb, hogy tudni kell elfogadni a segítséget. Én is rengeteg helyről kaptam támogatást, ez bizonyára az ő esetében sem lesz másképp. Az agyban meg kell nyomni a kapcsolót, hogy tudatosuljon bennünk, hogy sajnos áldozattá váltunk, és segítségre szorulunk” – mondta a Borsnak Gábor.

Most ünnepelte volna a születésnapját

A család fájdalmát mélyíti, hogy az anya a napokban ünnepelte volna a születésnapját.

„Drága Nyuszikám... ma lennél 30 éves...

Sajnos te nem láthatod már ezt a csodás kisfiút, akit neked köszönhetek,

de ígérem, hogy a lehető legjobb apukája leszek, igyekszem mindent úgy csinálni, ahogy azt együtt csináltuk volna. Mindig emlékezni fogunk rád. Szeretünk. Vigyázz ránk odafentről” – írta a gyászoló férj a Facebookon.

Róbert hirtelen magára maradt a kisfiával. Mielőtt hazaviszi gyermekét a kórházból, ki kell alakítania a megfelelő körülményeket a megváltozott helyzetben. Jól fizető szakmája van, de kérdés, mikor mehet vissza dolgozni. Felmerült, hogy nem ő megy gyesre a babával, hanem megkeresik a jogi lehetőséget arra, hogy ezt az egyik közeli családtag tegye meg helyette.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!