kegyetlenség

2020.12.16. 05:25

Halálra verte barátnőjét egy férfi Lajosmizsén, majd a holttestet ágyba fektette

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020. március 14-én, Lajosmizsén, ittas állapotban brutális módon halálra verte súlyosan ittas barátnőjét.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2019 augusztusában került érzelmi kapcsolatba a sértettel, aki alkalmanként a vádlottnál tartózkodott, de tartós kapcsolat nem alakult ki közöttük. A sértett ugyanis nemcsak a vádlottal tartott fenn közelebbi kapcsolatot, ami miatt gyakoriak voltak a veszekedések. A vádlott és barátnője rendszeresen fogyasztottak alkoholt, a férfi ittasan a féltékenysége miatt mások jelenlétében is többször kiabált a sértettel – írja a Bors.

A vádlott és a sértett 2020. március 14-én este együtt mentek egy lajosmizsei büfébe, ahol mindketten leittasodtak. A sértett bizonytalanul mozgott és a beszéde is alig volt érthető.

A vádlott ismét veszekedni kezdett vele, lökdöste, mert a nő más férfiakkal is táncolt.

Amikor hazaindultak, a vádlott a karjánál fogva vezette a sértettet, de ismét veszekedni kezdtek.

A vádlott bántalmazni kezdte a barátnőjét, egyszer tenyérrel, majd kétszer ököllel megütötte az arcát. A bizonytalan mozgású, súlyosan ittas nő emiatt a földre esett, majd a vádlott mindkét lábával felváltva többször megrúgta a védekezésre képtelen sértett testét és lábait. A sértett próbált továbbmenni, de a vádlott többször is nekikezdve folytatta a brutális verést: számos alkalommal, nagy erővel ütötte és rúgta a sértett testét és végtagjait.

Amikor a sértett már nem bírt lábra állni, a vádlott a vállára vette és elindult vele. A nő kabátja azonban elszakadt, ezért ismét a földre zuhant.

Végül a vádlott elkezdte a földön vonszolni a sértettet, majd ismét a vállára véve az albérletébe vitte és ágyba fektette, ekkor azonban a sértett már nem élt.

A vádlott másnap reggel szólt a munkaadójának, hogy a sértett meghalhatott, így a munkaadó értesítette a mentőket és a rendőrséget. A sértett az elhúzódó, kegyetlen bántalmazás miatt a fején és testszerte számos súlyos sérülést szenvedett, halála a súlyos fejsérülései miatt állt be.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, azzal, hogy a román állampolgárságú férfit Magyarország területéről ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!