Öt hét alatt elvitte a gyilkos kór

2020.12.11. 15:40

Koronavírusban meghalt a magyar színésznő

Cukorbeteg volt.

Forrás: Shutterstock

67 évesen meghalt Egerszegi Judit, miután öt héttel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal.

„Judit cukorbeteg volt, vizesedéssel került kórházba, de aztán koronavírus-pozitív lett, ezért átszállították a Szent László Kórházba. Ott rohamosan romlani kezdett az állapota, lélegeztetőgépre került, levették arról, aztán megint vissza... így ment ez két-három hétig. Végül öt hét alatt elment az én Juditom” – mondta az Origo szemléje szerint a Borsnak a színésznő özvegye, Körtvélyessy Zsolt.

Az egyedül maradt színész most egy időre a lányához, Kingához költözött, aki történetesen L. L. Junior felesége. „Az anyósom a világ legjobb embere volt. Kedves, empatikus és nagyon tehetséges. Fantasztikusan játszott és írt, és úgy tudott mesélni, mint senki. Minden sztorija felért egy mozifilmmel, olyan színesen tudta cifrázni a történeteket: ha lement a boltba, és arról mesélt, azt is tátott szájjal hallgatta mindenki. A cinkosom volt. Ha Kingával valamin összekaptunk, ő sokszor állt ki mellettem, mert tudta, hogy mennyire szeretem a lányát” – emlékezett Junior.

Egerszegi Judit Szolnokon, Békéscsabán és Miskolcon is volt színházi társulati tag, játszott Jancsó Miklós Szörnyek évadja című filmjében, valamint a Kisváros pár epizódjában, de aztán feladta a karrierjét a családja kedvéért.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!