Ország-világ

2020.12.09. 16:33

Kovács Kati az elsők között regisztrált a koronavírus elleni oltásra

Kovács Kati fellélegzett, amikor megtudta: hétfő estétől már regisztrálhat a koronavírus elleni védőoltásra. Bár a Kossuth-díjas énekesnőt eddig szerencsére elkerülte a betegség, elsők között vállalkozott arra, hogy előjegyeztesse magát!

Budapest, 2019. június 14. Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas elõadómûvész a Pesti Vigadó Galériájában tartott sajtótájékoztatóján 2019. június 14-én. Az énekesnõ tavaly tavaszi koncertjét DVD-n adta ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, korábban nem publikált koncert- és stúdiófelvételei pedig dupla CD-n jöttek ki. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI/Soós Lajos

Fotó: Soós Lajos

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfő este jelentette be a Facebookon, hogy megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten a koronavírus elleni védőoltásra. Kovács Kati az elsők között értesült a lehetőségről, hiszen a járványhelyzet miatt egész nap híreket néz és olvas, nagyon fontosnak tartja, hogy tájékozódjon.

Nem is kellett neki több, azonnal felment a vakcinainfo.gov.hu-ra, és jelezte a védőoltás iránti igényét.

„Bár az orvosom azt mondta, hogy egy másik oltás miatt januárig biztos nem kaphatom meg a vakcinát, roppant fontosnak tartottam, hogy az elsők között regisztráljak. Nagyon hiszek a vakcinában, és hiszem, hogy jövő nyárra elfelejthetjük ezt az egészet”

– kezdte a ripost-nak az énekesnő, aki szerencsére kitűnő egészségnek örvend a karanténidőszak alatt is, legfeljebb azt sajnálja, hogy nem találkozhat személyesen a rajongókkal. Valamint, hogy a hideg miatt már csak ritkán indulhat hosszú sétákra.

„Úgy érzem, tavasszal valamivel könnyebb volt a karantén. Most hideg van és sötét, ami senkinek sem tesz jót. Kevésbé van kedvem kidugni az orromat. Igyekszem optimista maradni, de bevallom, időnként kerülget a téli depresszió. Gyakorlatilag a média tart életben, egész nap nézem a tévét, olvasom a cikkeket, ki vagyok éhezve a koronavírussal kapcsolatos új információkra. Ezért is döntöttem az azonnali regisztráció mellett, hiszen így megkapom a pandémiához kapcsolódó legfrissebb híreket, ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár” – magyarázta a lapnak a legendás énekesnő, aki már nagyon várja, hogy értesítsék: rá került a sor és mehet oltatni magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!