egy egész élet van benne

2020.12.08. 11:30

Pécsi Ildikó haláláig dolgozott az emlékiratain, de még nem biztos, hogy mi is elolvashatjuk

Szerelmeiről, gyerekkoráról is részletesen írt.

Forrás: Bors

Pécsi Ildikó tíz éven keresztül jegyezte le élete és pályája nagy fordulatait, de a boldogságát és a sérelmeit is. Emlékiratán a haláláig dolgozott – szemlézte a Blikk információit a Bors.

A művésznő azt tervezte, hogy egy könyvben adja ki az általa lejegyzetteket, hogy bemutassa az életét az utókornak, ám erre már nem kerülhetett sor. Halála előtt a fogadott fiára, L. Péterfi Csabára bízta ezeket a vallomásokat, de a vér szerinti fián, Szűcs Csabán múlik, valaha napvilágot látnak-e vallomásai.

A félig kész kéziratait nekem adta át Ildikó, ezenkívül még hangfelvételen rögzítettem azokat a történeteket, amelyeket nem maradt ideje papírra vetni. Attól függetlenül, hogy Ildikó rám bízta, a fia, Csaba döntése lesz, befejezzük-e vagy sem, de ő most – érthetően – a gyásszal van elfoglalva, nagyon megrendült, nem akar még ezzel foglalkozni. Ildikó szóban elmondta, hogy szeretné kiadni, de a halálával megváltozott a helyzet, hiszen a szellemi tulajdonával is a majdani örököse rendelkezik – mondta a Bors szemléje alapján a Blikknek a művésznő fogadott fia, aki annyira közel állt Ildikóhoz, hogy a színésznő minden titkát megosztotta vele.

Olyanokat is, amelyeket a fiának sem mond el egy édesanya.

Velem osztott meg mindent a magánéletével kapcsolatosan, sokat beszélt gyerekkoráról, Lajos bácsi előtti szerelmeiről is. Máshogy kötődött hozzám, mint a legközelebbi hozzátartozójához, ezért fiatalságának olyan pikáns részleteit is megosztotta velem, amiket egy édesanya a fiának sem mond el. Megmutatott privát leveleket, de ezek akkor sem kerülnek nyilvánosságra, ha mégis közkinccsé válik Ildikó életrajzi kötete. Annyit elárulhatok, hogy a naplószerű kézirat Ildikó pályájáról, gyermekkoráról, szerelmeiről, csalódásairól, fia megszületéséről, a családról szólnak – tette hozzá L. Péterfi Csaba, aki 20 éve bizalmas és közeli barátja a szombaton elhunyt színésznőnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!