Elég sokba fájhat pár pohár ital...

2021.01.01. 17:20

Nem volt jó ötlet: hulla részegen fenyegette meg a pásztói zsarukat, most terrorizmussal vádolják

Igencsak ráfázott az italozgatásra az a Nógrád megyei férfi, akit most egy meggondolatlan, részeg húzása miatt terrorizmussal vádolnak.

Forrás: Shutterstock

A férfi még 2018-ban, hulla részegen csörögte fel az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy bejelentsen egy áramlopási ügyet. Azonban pechjére olyan bátorra itta magát, hogy úgy gondolta, kérésének azzal ad nyomatékot, ha megfenyegeti a rendőrségi tisztviselőt, miszerint gázpalackot dob a Pásztói Rendőrkapitányság épületébe, ha aznap nem történik rendőri intézkedés az általa bejelentett bűnügyben.

Annyi bizonyos, hogy intézkedés történt, csak éppen nem úgy, ahogyan azt a harcias kedvű férfi képzelte, ugyanis ellenlábasa helyett nála kopogtattak a rendőrök, hogy letartóztassák.

A férfi azóta is előzetesben ül, nyáron pedig első fokon közveszéllyel fenyegetésért 2 év, 5 évre felfüggesztett büntetést kapott. A férfi és a védője azonban felmentésért, míg az ügyész minősítésért fellebbezett, az 52 éves fenyegetőnek pedig megint csak peches napja volt: nem az ő, hanem az ügyész fellebbezését hagyták helyben, így már nem akármivel, hanem terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetéssel vádolják, és még az első fokú ítéletet is helyben hagyták – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!