nagyon aranyosak a gidák

2021.02.24. 09:10

Igazi ritkaság: ötös ikreket ellett a kecskemama

Csodaszámba megy, hogy egy kecskének öt gidája szülessen. Az állatok többsége egy vagy két utódot hoz a világra.

2021.02.22.t gidt fialt egy kecskemama.Kpen:Krniczn Mayer Erika.Gyrszentivn.Fot:Huszr Gbor,Kisalfld

Forrás: Kisalföld / Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Elégedett mekegéstől visszhangzik a Kránicztanya. Igazi különlegesség történt a hétvégén, az egyik kecskemama ötös ikreknek adott életet – írja a kisalföld.hu.

Csodaszámba megy, hogy egy kecskének öt gidája szülessen. Az állatok többsége egy vagy két utódot hoz a világra, a Kránicztanyán is kétezer ellésből ez a második alkalom, hogy ilyen történik.

– Érdekes, hogy tavaly is volt egy ilyen ellés, éppen ennek a kecskének az anyja adott életet öt kicsinek

 

– mesélte Krániczné Mayer Erika tulajdonos.

Öt gidát fialt egy kecskemama, Gyõrszentivánon
Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor

 

– Egy elég masszív testfelépítésű anyaállatról beszélhetünk, így nem látszott rajta, hogy ennyi gidája lesz. Igazán hálásak vagyunk dr. Czimber Gyula állatorvosnak a sok segítségért. És természetesen

a kecskemama részéről is komoly teljesítmény ez, hiszen a nyolcvan-száz kiló közti állat öt, egyenként három kiló súlyú gidát hordott ki.

A családi gazdaság tejelő kecskék tartásával foglalkozik. Kérdésünkre elmondták, hogy a nagy létszám miatt a kicsiket el kellett választani az anyjuktól és cumisüvegből etetni, hogy biztos mind elegendő táplálékhoz jussanak. Ha az idő kicsit melegszik és a kicsik is kellőképpen megerősödnek, hamarosan kiengedik őket a mezőre játszani.

Most születtek, de már rosszalkodnak a kicsi kecskék
Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!