Ország-világ

2021.02.08. 06:25

Szívszorító vallomások: váratlanul halt meg az AWS 29 éves énekese

Bár fél éve leukémiát diagnosztizáltak nála, barátait és zenésztársait derült égből villámcsapásként érte Siklósi Örs halálhíre. A 29 éves énekes hitt benne, hogy legyőzheti a halálos kórt, de vírus is megtámadta szervezetét, és ezzel már nem tudott megbirkózni.

Fotós: Balogh Zoltán

Fotós: Balogh Zoltán

Siklósi Örs halálhíre sokkolta a hazai zenei élet szereplőit, közösségi oldalán pályatársai egy emberként gyászolják. Többek között Nagy Adri, Tóth Gabi, a Depresszió zenekar, a Tankcsapda, és ByeAlex is, aki megindító sorokkal búcsúzott közösségi oldalán a tragikusan fiatalon elhunyt énekestől – írja a Bors.

A Dal hivatalos oldalán is megemlékeztek a zenészről, aki az AWS zenekarral megnyerte a 2018-as dalversenyt, és Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalversenyen a Viszlát nyár című számmal.

Az angol nyelvű memoár az AWS produkcióját legendásnak nevezi, és a teljes stáb legmélyebb részvétét tolmácsolja az énekes családjának, barátainak és a zenekarnak.

A szombati élő adásban Mező Misi sem tudott szó nélkül elmenni a tragédia mellett:

„Keressük az igazságot és a magyarázatot. Előttem van a kép, amikor megnyerték A Dalt. Emlékszem, hogy nem tudták felfogni, hogyan győzhetett egy metálzenekar A Dal színpadán. Örs mindig egyszerű, tiszta szívű, mindig energikus, tűzről pattant srác volt.”

A csapat a nemzetközi siker kapujában volt, az AWS-t a világ legnagyobb metálfesztiváljára, a német Wackenre is meghívták, ahol világsztárok között léphetett fel.

Örs kreativitásának a betegség sem tudott útjába állni, már nagybetegen felesége születésnapjára verset írt:

„Míg én negyed emberként szétesem, te lehozod a mennyországot édesen. Két porhüvely és a benyugtatózott életem, nézz a szemembe és hazudd: holnap jobb lesz édesem.”

Siklósi Örs 2018-ban házasodott össze élete szerelmével, Ninával, akinek színpadon, a Budapest Park közönsége előtt kérte meg a kezét. A pár tavaly májusban ünnepelte harmadik házassági évfordulóját. Alig egy hónap múlva diagnosztizálták a fiúnál a gyilkos kórt. Az AWS tagjai közleményben búcsúztak elhunyt barátjuktól:

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.”

„Hullámokban tör rá az emberre, hogy megtörtént... vagy meg sem történt. Hülyeség az egész. Nem nagyon tudunk mit kezdeni magunkkal – mondja elcsukló hangon Marosi Nikolett, az AWS zenekar menedzsere, az énekes jó barátja.

– Nem volt benne a pakliban, hogy elmegy, mi azt hittük, egyszerűen túl lesz rajta, és kész. Hiszen egészen jól ment neki, sok kezelést kapott, jól viselte. Egyáltalán nem számoltunk a lehetőséggel, hogy ez lesz. Nagyon ügyesen csinálta, minden rendben volt, aztán elkapott egy fertőzést, de nem ismerjük az orvosi részleteket. Váratlanul ért mindenkit a halála.”

A zenekar menedzsere szerint Örs családja és felesége, Nina teljesen összeomlott.

„Bár nagyon erős lány, összetört a szíve. Most nem szeretne senkivel beszélni, vagy nyilatkozni Örsről” – tette hozzá a menedzser, akitől megtudtuk: az énekes a betegsége alatt is dolgozott egy albumon.

„Örs szólóprojektjének dalai már majdnem készen voltak. Lehet, hogy kiadjuk, még nem tudjuk. Demódalok, melyeket már betegen énekelt fel. AWS-dal is van egy-kettő, és egy egész lemeznyi szöveg. Le vannak szervezve a fellépések is, hiszen egyáltalán nem gondoltuk, hogy Örs elmegy. Nem tudjuk, mi lesz” – mondta Nikolett.

Borítókép: Siklósi Örs énekes az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő AWS zenekar minikoncertjén a fővárosi Akvárium Klubban 2018. április 23-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!