a földdel vált egyenlővé

2021.03.02. 18:13

Borzalmas baleset – felrobbant egy családi ház

Szinte a földdel vált egyenlővé egy családi ház abban a hatalmas erejű robbanásban, amely kedd éjszaka rázta meg Mátranovákot. Az ingatlan 27 éves tulajdonosát a mentők életveszélyes sérülésekkel szállították Budapestre, a Honvéd Kórházba.

Forrás: Hüvösi Csaba / NMH

Óriási ijedtség uralkodott el a helyi lakosságon, amikor is kedd éjfélkor a Dózsa György út felső szakaszán – feltehetően gázrobbanás miatt – összedőlt egy családi ház a Nógrád megyei településen. A helyszínen tapasztaltak megdöbbentőek voltak: az egykor szép otthon, mostanra már csak törmelékek halmaza – írja a nool.hu.

 

Bodor Ernőnét, Mátranovák polgármesterét is megrendítették a történtek, aki azonnal a Dózsa György útra sietett, miután sorra kapta a telefonhívásokat arról, hogy az egyik családi ház a földdel vált egyenlővé az éjféli robbanásban.

Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

A nool.hu érdeklődésére a település vezetője – aki beszélgetésünkkor is a helyszínen tartózkodott – elmondta: az érintett ingatlanban egy 27 éves fiatalember lakott, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak Budapestre, a Honvéd Kórházba.

A Bodor Ernőné kiemelte: a robbanásban megsemmisült ingatlanon kívül további hét házban keletkezett látható kár. Az érintett házakon a tető, a falak és az ablakok rongálódtak meg, de több környékbeli épületen is végeztek további kárfelméréseket a szakemberek.

A robbanás erejét még a szomszéd településeken is érezni lehetett.

Molnár Adrienn, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta: a helyszínre a salgótarjáni, a bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos, valamint a bátonyterenyei önkéntes tűzoltók vonultak nagy erőkkel, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a munkálatokat.

Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

 

Azt, hogy mi okozta a robbanást, még nm derült ki.

– A robbanás egy száz négyzetméteres alapterületű, vályogból épült házban történt. A érintett területen az egységek egy embert az udvar hátsó részén a romok alatt találtak meg, akit kórházba szállítottak

– tette hozzá Molnár Adrienn. A szakemberek a Karancs Mentőkutyás Alapítvánnyal közösen is átvizsgálták a helyszínt, de több sérültet nem találtak.

Megrázta a helyieket a szerencsétlenség

A hivatásos szervek kedden gőzerővel dolgoztak a község utcájában, a helyieket pedig nagyon megrázta a szerencsétlenség. A mátranovákiak először úgy hitték, hogy földrengés riasztotta fel őket álmukból, azonban a romokban heverő ház láttán azonnal tudták: más jellegű bajjal állnak szemben. A detonáció több szomszéd házban is kárt okozott, az érintettek a berendezési tárgyak mozgásáról, ledőléséről és a csempék pergéséről is beszámoltak. Több helyi megerősítette, hogy még a falu másik végében is érzékelték a robbanás erejét. A ház tulajdonosán kívül – akit információink szerint súlyos égési sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba – senki nem sérült meg. A településen élők közül többen is arról panaszkodtak, hogy a fiatal férfi régóta mentális problémákkal küzd – bár ezt hivatalos forrás nem erősítette meg – így nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy nem véletlenül történt a baleset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!