nem vicc

2021.08.17. 12:50

Dobjon el mindent: UFO-t filmeztek Budapesten (videó)

Márpedig UFO-k igenis léteznek. Minden „Azonosítatlan Repülő Tárgy” UFO, amíg nem azonosítják. Még egy elsodródott papírsárkány, egy esküvőből elszabadult színes lufi, vagy éppen a szélvihar által felkapott műanyag reklám-zacskó is lehet Ufó, de hogy amit az időkép kamerája tegnap lencsevégre kapott mi az egyelőre rejtély.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az augusztusi csillaghullás és az éjszakát nappali világossággal elárasztó villámok színes kavalkádja mostanában sokak tekintetét az égbolt felé irányította; ezzel együtt drámaian megnőtt az utóbbi napokban az UFO észlelések, furcsa mennybéli jelenségekről beszámoló fotók, videók száma, melyek felkorbácsolták az ezekben vakon hívő és szkeptikusok képzeletét egyaránt.

Az az igazság, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél

– kezdte a beszélgetést Kriston Endre UFO-kutató azzal a videóval kapcsolatosan, amit az Időkép kamerája rögzített a minap.

A különös felvétel 2021. augusztus 15-ének éjjelén, 22 óra 46 perc 18. másodpercében készült, és kb. 1 másodpercet ölel fel. A videón az látszik ahogyan egy titokzatos és érdekes fénymadárra hasonlító valami a gravitációt meghazudtolva felfelé repül a felvételen szintén látható lehulló esőcseppekkel ellentétben.

Ehhez hasonló jelenségek észlelésének igen nagy az irodalma. Ezek az úgynevezett alakváltó vagy földönkívüli angyalok. Már a 15-16. századból is maradtak ránk ilyen beszámolók, sőt még az orosz Szojuz 11 asztronautái is észleltek ilyen jelenséget.

– mondta a szakértő.

Most azonban filmre vették. Teljesen egyértelműen kivehetőek rajta az esőcseppek, amelyek a kép bal oldalán hullanak alá, nagyon-nagyon lassan – ahogy 8000 képkocka/másodperc sebességnél „illik”. Ilyen elképesztő sebességnél a kamera már csak 720p felbontásban képes rögzíteni.

Nekünk is vannak hasonló felvételeink. Négy évvel ezelőtt láttak hasonlót Balassagyarmaton, amit le is fényképeztek, de akkor sem sikerült kideríteni, hogy mit is látott a kamera.

A jelenség olyan, mintha alulról röppenne, vagy „szállna fel” valami. Körülbelül 0.5 másodperc alatt halad annyit felfelé, mint az esőcseppek lefelé. Ufófigyelők szerint egy ilyet vett videóra nemrég egy pakisztáni utasszállító gép pilótája is.

Azon a felvételen is, ami Karachi közelében készült nem sokkal a felszállás után, egy furcsa, erős fehér fényt kibocsájtó jelenség látható.

Természetesen még mindig nem érkezett magyarázat ezekre a jelenségekre, ahogyan a mostani videóra sem találják a magyarázatot a felvétel készítői, de – mint írták – kérésre bármelyik önjelölt Scully vagy Murder kikérheti tőlük az eredeti példányt, hogy eloszlassa a kételyt, miszerint földönkívüliek igenis léteznek, és figyelnek minket – írja a Bors.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!