szívszorító

2021.08.26. 09:30

Gödi tragédia: az öngyilkosságtól féltik barátai a vízbe fúlt Szabina párját

Laky Zsuzsi férje, a ketrecharcos Dietz Gusztáv részt vett annak a férfinak a kimentésében, aki a 22 éves barátnőjével együtt egy gumicsónakról esett a Dunába Gödnél. Levente túlélte a kalandot, Szabina viszont már csak holtan került elő másnap.

Forrás: Pixabay / TheDigitalArtist

A 37 éves Levente és a 15 évvel fiatalabb Szabina együtt élt, és már az esküvőt, illetve a babát tervezték. A szerelmesek hónapok óta eldöntötték, hogy az augusztusi hosszú hétvégén kirándulni mennek a barátaikkal. A jó időre való tekintettel Gödöt választották, ahol a Duna-parton vertek tábort. A pár időközben úgy döntött, hogy a férfi felfújható csónakjában vízre szállnak. Rosszul tették: mivel nem volt kellő gyakorlatuk, nem bírtak az erős örvénnyel, így felborultak.

A közelben tartózkodók azonnal a segítségükre siettek. Köztük volt az ismert ketrecharcos, Dietz Gusztáv, Laky Zsuzsi szépségkirálynő férje is. Ő egy Facebook-kommentben osztotta meg gondolatait.

„Sajnos azóta sem sikerült még feldolgozni. Láttam még a kezét a lánynak, de csak a párját tudtam kihúzni a vízből!” – írta a Gusztáv, aki aznap éppen Zsuzsi nélkül pihent a parton. Guszti mindehhez (más szavakkal) hozzátette, hogy a kimentett férfi állapota nem engedte, hogy Szabina keresésében részt vegyen.

A Bors felkereste a harcművészt, de csak a feleségét érte el.

„Megerősítjük az információt, de bővebben nem szeretnénk a történtekről nyilatkozni. Az biztos, hogy Gusztit is nagyon megviselte a tragédia” – mondta a lapnak szűkszavúan a szépségkirálynő.

Leventére folyamatosan vigyázni kell

Leventére a tragédia óta a volt menyasszonya és az ő új vőlegénye vigyáz.

„Hiába próbálunk vele beszélni, csak mered maga elé” – mondta a fiatal nő, aki szerint Szabinát és Leventét egymásnak teremtették.

„Szabina évek óta nem tartotta a kapcsolatot az édesanyjával, Levente pedig 16 évesen veszítette el a sajátját. Levi nagyon jó ember, de sosem tagadta, hogy néha a kelleténél egy picit többet ivott. A kirándulásunkon is sörözött, miközben szalonnát és kolbászt sütöttünk” – magyarázta a férfi volt menyasszonya.

„Levit egyelőre a rendőrség nem gyanúsítja semmivel, a tragédiát balesetként kezelik, de mi attól tartunk, hogy Levi bánatában kárt tesz magában. Egy pillanatra sem hagyjuk egyedül.”

Laky Zsuzsi családja nem először járt véletlenül tragédia helyszínén. Néhány héttel ezelőtt éppen a Balaton-parton, a bélatelepi strandon nyaraltak, amikor egy jászberényi testvérpár fulladt a vízbe.

„Arra lettünk figyelmesek, hogy négy mentőhajó köröz nem messze tőlünk, majd jön egy mentőhelikopter is. Éreztem, hogy nagy a baj. A gyerekeim is aggódva nézték a történeteket. Szörnyű volt ezt megélni, és látni azt, hogy milyen gyorsan múlhat el egy élet” – mondta akkor a Borsnak a szépségkirálynő.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!