Bulvár-celeb

2021.08.30. 14:49

Most jött: meg kellett műteni Schobert Norbit

Schobert Norbi csütörtök délelőtt, az otthonuk előtt esett össze, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították.

Forrás: Facebook / Rubint Réka

Megható posztban számolt be Schobert Norbi állapotáról felesége, Réka. Mint a Bors elsőként megírta, Norbit csütörtökön vitte kórházba mentőhelikopter, miután futás után összeesett a házuk előtt – írja a Bors.

– Az elmúlt napokban ismét szembe kellett néznünk azzal a ténnyel, hogy a baj nem húz sorszámot, nem jelentkezik be. Jön és minden előzmény nélkül lesújt! Szeretném röviden összegezni, ami történt – kezdte bejegyzését Rubint Réka.

– Norbi csütörtökön reggel minden előjel nélkül hirtelen rosszul lett és a házunk előtt összeesett. Az Isteni gondviselésnek köszönhetően épp otthon voltam, a szomszèd épp akkor sétált ki a házukbòl, így azonnal észlelte a történteket és becsengetett, szólt nekem. Azonnal mentőt hívtunk és a ház előtt stabilizáltuk az állapotát. Rövid időn belül megérkezett a sürgősségi és légi segítség, a diagnózis: sztrók. Sztrók, ami sajnos bárkivel, bármely péletkorban ès kondícióban előfordulhat. Nem történt agyvérzès, egy vérrög elzáródást okozott az agyban. A Légimentők és az Országos Mentőszolgálat gyors és profi ellátásának, az azonnali kórházi vizsgálatokat követő vérhígításnak köszönhetően, sikerült stabilizálni az állapotát és a koponya CT vizsgálatot követően az orvosok azonnali műtétet javasoltak.

A katéteres beavatkozással sikerült eltávolítani az elzáródást okozó vérrögöt. Szerencsére minden beavatkozás időben történt, így maradandó károsodás nélkül vészelte át a történteket. Norbi beszéde, mozgása, emlékezete teljesen helyreállt, állapota stabil, jelenleg is a legjobb kezekben van

– mesélte.

– A rosszullétének azonnali észlelése és a mentőszolgálat gyors segítsége nagyban hozzájárult, hogy rövid időn belül megkapta a megfelelő kórházi ellátást, s így időben!!! sikerült segíteni és a beavatkozásra sort keríteni! Nem tudunk elég hálásak lenni a HONVÈD kórháznak és OKITI-nek a magas színvonalú szakmai munkájukèrt! A sztrókot nagyon sok minden okozhatja, viszont a regeneráciòban óriási szerepe van annak, hogy Norbi egész életében sportolt, erős a szervezete. Norbi már jobban van – zárta bejegyzését Rubint Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!