szívszorító

2021.08.27. 09:45

Sokkolta a Tankcsapda-koncert után elhunyt lány anyját a tény: 30 percig élhetett a gázolás után Kata

Még 30 percig élhetett B. Kata, az a fiatal lány, akit szilveszterkor gázolt halálra az M3-as autópályán az akkor 20 éves V. Martin. A férfi segítségnyújtás nélkül elhajtott, a bíróság előtt azonban tagadta a vádakat.

Forrás: Pixabay / NettoFigueiredo

Fekete ingben, családja nélkül, egyedül lépett be a tárgyalóterembe a most 22 éves V. Martin, aki 2019-ben halálra gázolta az M3-as autópályán a fiatal nőt, B. Katát. Mint arról akkor a Bors is írt, Kata és szerelme, Zoltán egy szilveszteri Tankcsapda-koncertről tartott hazafelé, amikor összevesztek a kocsiban.

A férfi a leállósávba húzódott, hogy megbeszéljék a gondot, Kata azonban kipattant az autóból, rázárta Zoltánra a kocsit, majd dühösen sétálni kezdett az M0-ra vezető lehajtó felé. Ekkor száguldott arra a hazafelé tartó Martin is, aki elgázolta Katát, azonban ahelyett, hogy megállt volna, továbbhajtott, és csak másnap, már a házukhoz érkező rendőrök találták meg.

A haldokló nőhöz először az utánuk érkező Tankcsapda egyik tagja érkezett meg elsőnek, Sidi a mentők kiérkezéséig fogta Kata kezét.

Beidézték tanúnak Sidit is

Martint segítségnyújtás elmulasztásával vádolják, 10 hónap, 2 évre felfüggesztett fogházat javasoltak neki, azonban nem ismerte el a vádban szereplő vétséget. Mint kiderült, arra alapoznak, hogy Kata az ütközés után életét vesztette, így a férfi nem tudott volna rajta segíteni.

Azonban szakértők szerint Kata akár fél órát is élhetett a tragédia után, így nemcsak Sidit, hanem az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált is beidézték tanúnak.

Úgy tudta, azonnal meghalt a lánya

Kata édesanyja, Anikó elment a tárgyalásra, pont a lánya halálát okozó férfi mögött foglalt helyet, és sokkos állapotban hallgatta az elhangzottakat, ugyanis eddig ő sem tudta, hogy Kata még fél óráig életben lehetett az ütközés után.

„Eddig úgy tudtam, hogy Kata azonnal meghalt, így kicsit könnyebb volt. Iszonyúan megrázott a hír. Ha igaz ez, hogy a lányom még 30 percet élt...”

– mondta az asszony elcsukló hangon a Borsnak.

Fotó: Bors

Szétzilálta a családot a tragédia

Szerinte Martin védekezése balgaság, hisz akárhogyan is történt, nem győződött meg arról, hogy Kata él-e még. Nem a bírói ítélet érdekelte, mint mondta, az Katát már nem hozza vissza, de szeretett volna a férfi szemébe nézni.

„Most láttam először, szerettem volna a szemébe nézni. Megkérdezném, miért nem állt meg, hiszen ez az ő legfőbb bűne, ha már a baleset megtörtént” – szögezte le. Hozzátette, a család még mindig nem ocsúdott fel a fájdalomból, amit elfogadni nem lehet, csak vele élni.

„Rettenetesen szétzilálta a családunkat a tragédia” – mondta.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!