szomorú

2021.08.25. 19:02

Szívszorító: megjelent az egyik utolsó olyan dal, amelyet Siklósi Örs még elénekelt a halála előtt

Az AWS új dalának címe: Emlékszem.

Budapest, 2018. április 23. Siklósi Örs énekes az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselõ AWS zenekar minikoncertje elõtt a fõvárosi Akvárium Klubban 2018. április 23-án. A modern metált játszó csapat a május 10-i második elõdöntõben tizenharmadikként lép színpadra a lisszaboni versenyen. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI / Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Új videoklippel jelentkezett az AWS zenekar. Az Emlékszem című dal az egyik utolsó szám, amelyet még teljesen egészében felénekelt a februárban meghalt Siklósi Örs. Az együttes a szerzeményt élőben is bemutatja szeptember 5-én, amikor is különleges koncertet adnak Budapest Parkban neves vendégelőadók részvételével – írja az Origo.

A 2019-ben indult Road Movie sorozatban a legnépszerűbb hazai szerzőket és előadókat kérik fel arra, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, régiók, falvak, városok elevenednek meg, vagy éppen az ezekhez fűződő emlékeik ihlették őket. A műsorban az elmúlt években szerepelt mások mellett a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company vagy a Blahalouisiana, a készítők pedig az AWS zenekart is felkérték a feladatra. Az együttes még 2019-ben adta le a most kiadott dal demó-verzióját és miként a Facebookon megjelent közleményükben áll, a szám kuriózuma, hogy Siklósi Örs hosszú idő után nem csak énekes-szövegíróként vett részt a munkában, hanem a dal zenéjét, alaphangszerelését is ő találta ki.

A választásuk a Zsámbéki-medencére esett, azon belül is Budakeszire, hiszen a banda több tagja is ott nőtt fel, az énekes pedig különösképpen szerette a szülővárosát, élete később szakaszát is ott képzelte el.

A dalhoz 2020 tavaszán videoklipet is forgattak volna, a járványhelyzet miatt azonban el kellett halasztaniuk, az idén februárban, mindössze 29 évesen leukémiában meghalt.Siklósi Örs halálával pedig egészen új értelmet nyernek a nosztalgikus, fiatalságtól búcsúzó sorok.

Miként a zenekar a Facebookon megjelent közleményben fogalmaz,

A forgatás több szempontból is egy újabb mérföldkő volt a gyászunkban. Most először fotóztak minket úgy, hogy négyen voltunk a képeken, most először zenéltünk úgy, hogy csak négyen játszottunk a kameráknak. A videó végén van egy jelenet, ahol Örs családja, legközelebbi barátai és mi énekeljük a refrént. A velük való találkozás és a közösen töltött idő, együtt énekelni Örsnek egyszerre volt pokolian nehéz, mégis óriási segítség számunkra.

Siklósi Örs szeptember 4-én töltötte volna be harmincadik életévét, az együttes egy nappal később, szeptember 5-én nagyszabású, harminc dalt felölelő koncertet ad a Budapest Parkban, ahol a friss szerzemény is elhangzik majd.

Az est folyamán olyan vendégelőadók helyettesítik az énekest, mint mások mellett Áron András Apey (Lazarvs), Bodor Máté (Alestorm), Csongor Bálint (Subscribe), Diószegi Kiki (Down For Whatever), Egyedi Péter (Óriás), Halász Ferenc (Depresszió), vagy Lukács László (Tankcsapda).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!