nehéz gyógyulás

2021.08.16. 13:16

Szörnyű balesete után kórteremmé alakítják Rózsa György otthonát

Saját házában is kórházi környezet fogadja majd a legendás tévést. Elektromos ággyal könnyíti meg lánya a rehabilitációt azután, hogy nemrég komoly balesetet szenvedett.

Budapest, 2016. szeptember 21. Rózsa György televíziós mûsorvezetõ, szerkesztõ, producer a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban a Magyar Televízió egykori munkatársának pályafutását idézték meg.

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

Rózsa György július 8-án a rákospalotai temető előtt elesett és a csípőcsontja eltörött, amit azonnal meg is műtöttek. Azóta az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben fekszik. Persze már rengeteget javult az állapota, a járókeretet is mankóra cserélte. A legendás tévés nem vesztette el se jó kedvét, se az energikusságát, igyekszik a gyógytornákon felül a kórház folyosóján sétálgatni. De már inkább otthon szeretné folytatni a gyógyulását.

Valószínűleg augusztus 25-ig bent kell maradjak még, mielőtt hazaengednek még nagyobb kontroll vizsgálat vár rám. Az orvosaim folyamatosan dicsérnek, hogy mennyire jól halad a gyógyulásom. Minden délelőtt gyógytornán veszek részt, délután meg sétálok egy kicsit a kórház folyosóján és az ágyban fekve is tornáztatom magamat. Persze odafigyelve, hogy ne erőltessem túl magamat, mert nagyobb baj is lehet belőle – mondta Gyuri bácsi.

Lányáék már elkezdték felkészíteni a tévés otthonát, hogy minél könnyebb legyen az otthon tartózkodása. Mindamellett, hogy a család látogatja őt, gondozó is segít majd a hétköznapokban. Ezen felül minden második napon foglalkozik vele a gyógytornász és heti kétszer egy gyógymasszőr is meglátogatja.

A lányom még egy elektromos kórházi ágyat is bérelt nekem, aminek meg lehet emelni a fej-és lábrészét, abból könnyebben ki tudok majd kelni. Igaz, rengeteg helyet foglal, de szerencsére a nappalim elég nagy, így bőven elfér majd és nekem se kell lépcsőznöm. Annyira még nem erősödtem meg, hogy fel-le járjak a lépcsőn, hogy a saját ágyamba feküdjek le és oda feljutom különben is nagy kihívást jelent még

– mesélte a Borsnak.

A tévésnek még vannak fájdalmai és éjszakánként van, hogy két három alkalommal is felébred, olyankor bevesz egy fájdalomcsillapítót, hogy aludni tudjon. Tudatosan nem szed semmilyen erősebb gyógyszert, nehogy hozzászokjon a szervezete. Igyekszik jó beteg lenni, hiszen már nagyon várja, hogy újra kimozdulhasson a négy fal közül.

Első alkalmakra még nem tervezek hosszú sétákat, elég lesz csak az egyik padtól a másikig sétálnom, nem szeretném túlhajtani magamat. Abban bízom, hogy decemberre már elhagyhatom a sétabotot is és idővel újra tervezhetek hosszabb túrákat a barátaimmal

– nevetett a tévés ikon.

Rózsa György nagyon szeret a baráti társaságával más városokat is felfedezni, amit általában ő is szervez. Most még egy hosszabb autóúttól is tart, mert szeretne minél előbb újra megerősödni.

Borítókép: Rózsa György a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2016-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!