Ünnepeken még erősebb a hiányérzet

2021.12.31. 15:52

Megszólalt a gyászoló férj: anyukája az égből vigyáz Imikére

Átvette halott párja helyét a közös kisfiúk életében az a férfi, akinek kedvese még idén tavasszal adott életet gyermekének. Irén nem sokkal később elvesztette az eszméletét, és miközben kómában feküdt, Imre lejátszotta neki a kis Imi hangját, amire az anya könnyezve reagált.

Az egész országot megrázta tavasszal a Kovács család tragédiája. Irén semmire sem vágyott jobban egész életében, mint az anyaságra, ám miután császármetszéssel a világra hozta gyermekét, nem sokkal később belehalt a koronavírus-fertőzésbe. Élettársa, Imre persze többször meglátogatta az eszméletlen szerelmét az intenzív osztályon, és rendszeresen lejátszotta az anyának a kisfiuk hangját, aminek hatására a fiatal nő könnyezni kezdett. Imre azóta is hiszi, hogy élete szerelme mindvégig jelen volt lelkileg.

- Érzem és tudom, hogy Irén a mai napig vigyáz ránk az égből. Fizikailag csak két percet tölthettek együtt, miután Imike megszületett, de soha nem fogom hagyni, hogy Irén emléke feledésbe merüljön 

– mondta a Borsnak Imre, aki kénytelen volt megtanulni a házimunkák nagy részét.

Szívfacsaró: kilenc hónapja élnek kettesben, az anyuka nélkül

Forrás: Bors

- Főzni mindig is tudtam, de a mosógépet inkább Irén kezelte. Alkalmazkodnom kell az új helyzethez, és bevallom, leginkább az egyedüllét visel meg – mesélte a családapa.

- Irént senki sem pótolhatja az életünkben. Egy igazi ajándék volt a sorstól, hogy egymásra találtunk. Soha nem felejtem el a bájos arcát, és a kedves természetét. Amíg a kórházba jártam hozzá, végig reménykedtem, hogy a rémálom véget ér, de sajnos máshogy alakult. Szervezete nem tudta legyőzni a covid szövődményeit.

A kis Imike már kilenc hónapos, és szerencsére szépen fejlődik.

 

Imike szépen fejlődik

Forrás: Bors

- Négykézláb mászik, és ha a kezét fogjuk, sétál. Iréntől leginkább az arcvonásait örökölte, de a mozdulataival is rá emlékeztet  – részletezte az édesapa.

- Imike már szépen ejti, hogy apa és baba, így próbál a saját nyelvén gőgicsélni. Szeretem hallani, ahogy próbálkozik. Szerintem nagydumás pasi válik majd belőle, és ez így helyes. Nekem kell őt felnevelnem, és fontos, hogy egy erős férfit lásson az apjában.

- Karácsonykor is Irénre emlékeztünk, és a szilveszterkor is így teszünk. Egyszerűen képtelen vagyok felhőtlenül szórakozni, hiszen a tragédia okozta fájdalmam alig enyhül 

– magyarázta Imre. A férfi gépkezelőként dolgozik, hogy minél jobban eltarthassa gyermekét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában