Felfoghatatlan fájdalom

2022.01.20. 09:29

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Szívfacsaró látványt nyújtanak a szélben pislákoló mécsesek és a magányos, kerítésre akasztott plüssmackó annak az újpesti iskolának a bejáratánál, ahol tegnap önfeledt születésnapi zsúrt tartottak. Az ünneplés után nem sokkal lett rosszul egy újpesti benzinkút parkolójában az az alsós kisfiú, aki szintén az ünneplő diákcsapat tagja volt.

Rendkívül súlyos ételallergia – a Bors információi szerint –, mogyoróérzékenység okozta reakciók léptek fel a kisfiúnál. A mentők nagyon hamar, mintegy három perc alatt a helyszínre értek. Hősies munkával, minden erejüket megfeszítve próbálták megmenteni az eszméletlen, életéért küzdő kisgyereket, de próbálkozásaik kudarcot vallottak.

A parkolóban hunyt el a kisfiú  Fotó: TAMAS DOMBOVARI

A lap munkatársai tegnap beszéltek a kút megtört dolgozóival, akik szemtanúi voltak a kedden késő délután bekövetkezett drámai eseményeknek, a mécsesek egy részét is ők helyezték ki.

Fotó: TAMAS DOMBOVARI

A kisfiú iskolájánál a kerítésen virágok, egy árválkodó plüssmackó és számtalan mécses lángja emlékeztet a tragédiával végződő születésnapra. Az intézményben türelmet kértek a fájdalmas haláleset miatt megszólalni képtelen dolgozók.

Fotó: TAMAS DOMBOVARI
Fotó: TAMAS DOMBOVARI

Akár már kis mennyiség is végzetes lehet

A mogyoróallergia előfordulása különösen kisgyermekek esetében gyakori, és akár életveszélyes reakciókat is kiválthat – mondta a lapnak egy orvos.

A panaszokat már közvetlenül a mogyoró fogyasztása után pár perccel tapasztalhatjuk, akár kis mennyiség is súlyos irritációt okozhat.

A doktor kiemelte: a diófélék közül a földimogyoró okoz a leggyakrabban allergiát, ezért érdemes figyelni a tünetekre, hiszen akár halálos kimenetelű is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában