Bulvár-celeb

2022.11.12. 10:00

Szívszorító szavakkal vallott életéről a magyar lottónyertes

Nagyon beteg, rendszeresen kórházba kell járnia.

Forrás: Bors

Fotó: Bertleff András

Dialízisre jár a győri lottómilliomos felesége, mégsem vállalkozik a szervátültetésre. Az Andraschek házaspár 2013-ban 626 millió forintos vagyonra tett szert, a Borsnak elmesélték, hogyan élnek manapság.

Andraschek Lászlóné élvezi az életet. Állítja: ez nem a mesés vagyonnak köszönhető, hiszen szegényen is boldog volt, de tagadhatatlan, hogy az anyagi gondok eltűnésével kisimultak az idegei. 

A férje egykor hajléktalanszállókon húzta meg magát, együtt pedig önkormányzati bérlakásokban éltek a három gyermekükkel. Ma egy csodálatos családi házban laknak, és mindenük megvan, ami pénzért megvehető. A korábbi anyagi gondjaik eltörpülnek a jelenlegi helyzetükhöz képest.

"Kórházba járok, mert így hozta az élet. A vesém még a szegénység évei alatt tönkrement, és tavaly ilyenkor kiderült, hogy gyógyszerekkel már nem lehet rajtam segíteni. Egy éve, hogy heti háromszor dialízisre kell járnom" – mondta Anikó. 

Illusztráció: Shutterstock

"Életem végéig állandó vendég leszek a rendelőben. Felmerült ugyan a szervátültetés gondolata, de ha egy nap csörögne a telefonom, hogy találtak donort, akkor sem vágnék bele. Hiába lenne kényelmesebb kilökődésgátló gyógyszereket szedni a dialízisnél, a műtét túl nagy kockázattal járna. Attól tartok, hogy ottmaradnék a műtőasztalon. Az állapotomat elfogadtam, és már nem zavar, hogy teljes életmódváltásra volt szükségem" – mondta Andraschekné, aki képes annak örülni, ami megadatott neki.

"Ha sírok, attól semmi sem lesz jobb, a problémák megmaradnak. Boldoggá tesz, ha süt a nap, de akkor is mosolygok, ha elered az eső. Amióta nincsenek anyagi gondjaink, teljesen nyugodt az életünk."

Anikó bevallotta: egy valami mégis van, ami hiányzik az életéből. "A két fiam és egy lányom közül még egyik sem ajándékozott meg bennünket unokával. A gyerekeim pont abban a korban vannak, hogy már náluk is esedékes lenne a családalapítás." 

A házaspár még nem sokkal a pénz folyósítása után kávézót nyitott, de az üzlet becsődölt, a helyiség pedig azóta üresen áll. "Fel sem merült bennünk, hogy kiadjuk. Majd az örököseink kezdenek vele valamit. Egyszerűen úgy döntöttünk, hogy már a nyugdíjasok életét szeretnénk élni. Azt, hogy havonta mennyit költünk, sosem számoltam, de az biztos, hogy a pénzt nem szórjuk ész nélkül. Természetesen még a nyereményből is maradt annyi, hogy életünk végéig ellegyünk" – szögezte le a háziasszony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában