Bulvár-celeb

2023.01.16. 22:05

366 új ufóészlelést vizsgált tavaly a Pentagon, elképesztő, ami kiderült

Már nem csak a civilek figyelik az ufókat.

Forrás: AFP

Fotó: Brendan Smialowski

 

Az amerikai tisztviselők beismerték, hogy létrehoztak egy osztályt, ami az ufójelenségeket, technológiai fejlettségüket és lehetséges fenyegetésüket vizsgálja.

 

Összesen 510 azonosítatlan légi jelenségről számolt be az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon nem rég nyilvánosságra hozott éves jelentésében. Az észlelések száma lényegesen nőtt az előző hivatalos jelentés óta. Folynak a nyomozások az évek óta rejtélyesebbnél rejtélyesebb ufóészlelések kapcsán. 

 

Már nemcsak laikusok vizsgálják a földönkívüliek létezésére utaló jeleket, hanem a Pentagon is.

 

A Pentagon szerint az újonnan regisztrált 366 eset több mint felében „jelentéktelen” jelenséget ismertek fel: 26 esetben pilóta nélküli légi járműről volt szó, 163 esetben léggömbről, 6 bejelentésben pedig olyan megtévesztő tényezőkről, mint madárrajok, időjárási jelenségek vagy akár a szél által felkapott műanyag zacskó. Így

 

összesen 171 bejelentés tárgya marad megmagyarázatlanul.

 

Napjainkban az ufó-téma még mindig erősen meg van bélyegezve. Gyakran az emberek elutasítják, mintha az összeesküvés-elméleteken túl semmi mást nem tartogatna. Pedig az utóbbi években még az amerikai kormány is elismerte, hogy vannak dolgok a földön, égen, vízben, amiket egyelőre nem tudnak vagy nem akarnak nyilvánosan azonosítani és megmagyarázni - írja The Sun nyomán a Ripost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában