Bulvár-celeb

2023.02.20. 17:00

Legjobb barátja halálát törökországi életmentéssel dolgozta fel a fiatal magyar lány

Kovács Ilka a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportjának önkéntes tagjaként a földrengés napján kapott hívást, hogy szükség van rá és Níla kutyájára.

Forrás: Haon.hu

Már régóta várta a páros, hogy segíthessen, azonban a debreceni gazdi élete egyik legnehezebb, legfájóbb napján tudta meg, hogy Törökországban, a földrengés utáni mentésben lenne rá és kutyájára is szükség - írja a Bors. Ugyanis épp aznap távozott az örök vadászmezőkre korábbi négylábú társa, a 15 éves labrador, Dante.

"Fájt a veszteség, de épp Dante miatt indultunk el Nílával" - mondta a gazdi, aki azt is elárulta, hogy másnap már két embert mentettek ki a romok alól a segítségükkel.

Forrás: Haon.hu

"Mindenki ujjongott, nagyon jó volt érezni, hogy nem hiába mentünk ki, lendületet adott az eset. Nekünk az volt a feladatunk, hogy a kutyákkal felkutassuk, hol érdemes bontani, ásni, majd tovább kellett mennünk, mert a mentés több órát is igénybe vehetett. Esténként mindig visszamentünk azokra a helyszínekre, ahol jeleztek a kutyák, hogy lássuk, sikerült-e a mentés" 

- idézte fel a mentés első napján Kovács Ilka, aki beszámolt arról is, hogy hazaérkezésük után is kapott hírt az általuk megtalált személyről, így összesen hat fő köszönheti neki és a csalhatatlan szimatú négylábú kollégájának az életét. 

Ilka kiemelte, hogy mérhetetlenül büszke az ebre, aki mintegy 12 órán át dolgozott szinte megállás nélkül, dacolva a természet elemeivel.

Párosuk sikerét fokozza, hogy Ilkához mentett kutyaként került Níla, akire egy Facebook-posztban talált rá a gazdija néhány éve. Az akkor két hónapos állatot egy kocsmában hagyták Budapesten a Blaha Lujza téren, és senki sem sejtette, mekkora hős és példamutató mentőkutya lesz majd belőle. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában