Bulvár-celeb

2023.03.09. 15:09

Vége, abbahagyja az éneklést Tóth Andi

Meglepő bejelentést tett az énekesnő csütörtökön.

Fotó: Markovics Gábor

Tóth Andi egy hosszú Instagram-videóban osztotta meg a hírt, szemmel láthatóan szomorú hangulatban - szúrta ki a Bors.

Mint mondta, pár hónapja döntötte el, hogy végleg felhagy az énekléssel. Kiskorában a mentsvára volt a zene, de az elmúlt 10 évben ő is rengeteget változott, a zene pedig lassan már a kommunikációs eszközévé, munkájává vált.

Örülök, hogy változtam, csak valahol már azt sem tudom, hogy ki vagyok. Ez sem baj, igazából. Úgy voltam vele, hogy semmi nem baj, amíg zenélek, amíg énekelek. Ez úgy indult, hogy megnyertem egy tehetségkutatót, és elhitette velem a világ, vagy én elhitettem magammal, hogy innentől kezdve jól leszek, biztonságban leszek, már nincs mitől félnem, mert jó kezekben vagyok. Hát, rájöttem, hogy nem - mondta a videóban.

Az énekesnő sokszor volt olyan helyzetben, hogy azt sem tudta, hol fog aznap aludni, padlóra került. Csak azt szerette volna, hogy az emberek értékeljék a zenéjét.

Nagyon sajnáltam, hogy semmi nem szólt a zenéről. Bennem csak az tartotta a lelket, hogy ez legyen a középpontban. Minél inkább a háttérbe szorult, annál jobban felemésztett ez az egész sz*r. Aztán jött egy nagyon mély pontom, és talán azóta sem jöttem ki belőle. Volt egy kattom, amikor elfogadtam, hogy ide nem leszek elég jó.

Túl sok és túl kevés vagyok ide. Onnantól kezdve feladtam, hogy elérjek bármit is, hogy beilleszkedjek, hogy elérjek a zenémmel bárkit vagy bármit. Ez nekem nagyon rossz volt, mert ennek a szöges ellentétét akartam elérni.

Az énekesnő a Covid alatt írta meg Lejtő című albumát, amelynek célja sem volt, előtte éppen azon gondolkodott, hogy az országot is elhagyja, de végül pont ez az album jött be a legjobban. Miután ismét tudott koncertezni, azonban egyre rosszabbul lett.

Sokáig nem tudtam, hogy mi a baj, és egyre lejjebb kerültem, és lejjebb, és nagyon lejjebb. És akkor rájöttem, hogy ami igazából hiányzik, az a hangom. Nagyon-nagyon hiányzik a hangom, mert ezekben a dalokban nem igazán használtam, mert nem is kellett - mesélte az énekesnő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!