Ingatlanfejlesztés

2017.08.28. 08:18

Hosszú távú tervei vannak a Konzumnak az Appeninnel

Hosszú távú tervei vannak a Konzum Nyrt.-nek a most megvásárolt Appeninn Nyrt.-vel. Jászai Gellért elnök-vezérigazgató szerint a még az idén szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakuló vállalat jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, és a befektetőknek többletgaranciát, magas jövedelmet ígér az új társasági forma, ezért nem hiszi, hogy sokan felajánlanák papírjaikat a hamarosan induló ajánlati időszak alatt.

Az elnök-vezérigazgató a hétfői Világgazdaságnak adott interjúban kifejtette, nem örülnek annak a ralinak, amelyet az Appeninn az elmúlt hetekben futott, hiszen ennek köszönhetően nagyjából 50 forinttal magasabb lesz az a kötelező vételi ajánlat, amelyet a jogszabályok alapján a társaságban szerzett befolyás bejelentését követő 15 napon belül meg kell tennünk. Úgy véli ugyanakkor, hogy a papír erősödésében a tervezett akvizíció hírének kiszivárgásával szemben az Appeninn szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) történő alakulásával kapcsolatos hírek és más publikus információk játszottak szerepet.

A Konzum csoport elsősorban a vagyonkezelés, a tőke- és pénzpiaci területre, emellett pedig a turizmusra, míg az Opus Global Nyrt. a média, a mezőgazdaság, az ipar, a nehézipar területeire koncentrálja befektetéseit. Ezen a jövőben sem szeretnének változtatni, ezért volt szükségük új platformra a jövőbeli terveik megvalósításához – fejtette ki.

A 228,9 forintos átlagárról Jászai Gellért azt mondta, fair üzletet kötöttek, és a tranzakcióval a Konzum és az Appeninn részvényesei is jól járnak.

Hozzátette, a Konzum és az Opus részvényeire tett kötelező vételi ajánlat története azt mutatja, hogy a befektetők bíznak hosszú távú terveik megvalósulásában, hiszen egyetlen papírt sem ajánlottak fel megvételre.

Az Appeninn esetében pedig még biztosabbra mehetnek, hiszen a szitté alakulás törvényi garanciát jelent mind a vagyon kezelése, mind a működtetés szempontjából – mondta. A jogszabály pontosan meghatározza, hogy nyilvános társaságként kell működni, legalább 25 százalékos közkézhányaddal, pontosan meghatározott üzleti tevékenységgel, mint ahogy az is előírás, hogy az eredmény minimum 90 százalékát osztalékként ki kell fizetni a részvényeseknek.

Ez mind vonzóvá teheti a papírt a befektetők számára. Ráadásul az adókedvezmény miatt a befektetésen elérhető eredmény is stabilan reálhozammal tervezhető, hiszen a megspórolt adó mértéke szinte bizonyosan meghaladja majd az infláció mértékét – ismertette Jászai Gellért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!