Ingatlanpiac

2017.08.25. 12:09

Vagyonkezelőben szerzett részesedést a Konzum

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatás szerint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., valamint a Konzum PE Magántőkealap együttesen 49,02 százalékos, meghatározó befolyást szerez az Appeninn Holding Nyrt.-ben. A felvásárlásban összehangoltan eljáró társaságok kötelező nyilvános vételi ajánlatot is tesznek az Appeninn részvényesei számára.

Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, „a vállalatot a részvényesek támogatásával szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) kívánjuk alakítani azzal a céllal, hogy az ebből származó gazdasági előnyöket kiaknázva az Appeninn Holdingban összpontosítsuk jövőbeli ingatlanbefektetéseinket”. Hozzátette: „A kedvező kamatkörnyezet, a jól teljesítő ingatlanpiac, illetve a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok által nyújtott gazdasági előnyök a kisrészvényesek számára is optimális befektetési környezetet biztosítanak.”

A 2009 végén alapított Appeninn Holding Nyrt. Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társasága. A vállalat tulajdonában és üzemeltetésében lévő ingatlanok eszközértéke meghaladja a 22 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!