növekedés

2017.10.01. 14:10

Kiemelkedő eredménnyel zárta a félévet a Konzum-csoport

A cég konszolidált szinten 8 milliárd 414 millió forint mérlegfőösszeggel és 4 milliárd 185 millió forint teljes átfogó eredménnyel zárta 2017 első félévét.

Történetének legfontosabb időszakát zárta az 1990 óta működő Konzum Nyrt., amely mára Magyarország egyik meghatározó befektetési csoportjává vált. A stratégiája szerint a turizmus, a vagyonkezelés, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetések területén érdekelt társaság a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétette első féléves IFRS szerinti, konszolidált jelentését.

Eszerint a csoport konszolidált szinten 8 milliárd 414 millió forint mérlegfőösszeggel és 4 milliárd 185 millió forint teljes átfogó jövedelemmel zárta 2017 első félévét. Ebből, adózás előtt 2 milliárd 883 millió forint a társvállalatok eredményéből, további 1 milliárd 573 millió forint pedig Opus Global Nyrt. 134,9 forintos árfolyamon nyilvántartott részvényeinek valós értéken történő kimutatásából származik. A vállalatcsoport teljes átfogó jövedelme így 4 milliárd 185 millió forint – szemben az egy évvel ezelőtti 27 millió forintos veszteséggel.

Bővülő portfólió

2017 első félévében a Konzum portfóliója fontos befektetésekkel bővült. A Konzum Management Kft. márciusban 15,86 százalékos részesedést vásárolt az Opus Global Nyrt.-ben; ezzel a tranzakcióval új iparágakban szerzett érdekeltséget a csoport. A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. júniusban átvette az MKB Bank Zrt. 45 százalékos részvénycsomagját tulajdonló METIS Magántőkealap kezelését, illetve a kezelésében lévő METIS II. Magántőkealap közvetetten megvásárolta az MKB 4 százalékos részvénycsomagját.

Az első félévben a csoport tulajdonába kerülő új vállalatok – kiegészülve a Balatontourist és az Appeninn akvizíciójával – már egyértelműen a Konzum-csoport új növekedési stratégiájának részét képezik. A vállalatvezetés szerint az elmúlt időszakban tapasztalt befektetői bizalom jól tükrözi a csoport előtt álló jelentős növekedési potenciált, és a féléves jelentés is igazolja az igazgatóság növekedés-orientált stratégiáját. Ennek célja, hogy a vállalat a közép- és kelet-európai régió meghatározó befektetési és vagyonkezelő társaságává váljon – áll a cég közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!