Biztosítás

2018.02.05. 06:20

Többet költenek cascóra a magyar autósok

Átlagosan 84 400 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást tavaly, ez 8,2 százalékos emelkedés 2016-hoz viszonyítva – közölte a Netrisk.hu online alkuszcég a saját adatbázisa alapján.

A biztosításközvetítő elemzése szerint ez két okra vezethető vissza: egyrészt jelentősen, 20 százalékkal nőtt a magasabb díjon biztosított új személyautók eladása, másrészt a korábbi 42 százalék helyett az ügyfelek 55 százaléka választott drágábban köthető, 10 százalék, de legalább 50 ezer forint önrésszel biztosítást.

A Netrisk.hu adatai szerint az újonnan kötött casco biztosítások átlagos díja 95 ezer forint volt, 53 százalékkal magasabb, mint az évfordulós váltók 62 200 forintos éves összege. Évjárat szerint egyre nagyobb a szóródás: a casco szerződések 24 százalékát maximum 2 éves, 23 százalékát pedig legalább 10 éves autókra kötötték tavaly, mindkét kategória részaránya nőtt 2016-hoz képest.

A kapcsolódó díjkedvezmények hatására 2017-ben a díjak 49 százalékát egyösszegű éves befizetéssel rendezték, a második legnépszerűbb díjfizetési mód a negyedéves volt, 31 százalékkal. Tavaly a megkötött casco biztosítások 37 százalékához további fedezetet is választottak az autótulajdonosok, ezek közül az asszisztencia-szolgáltatás, az önálló üvegkárok kiegészítő biztosítása és a járműben ülők balesetbiztosítása voltak a legnépszerűbbek – derül ki az online alkuszcég közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!