Online értékesítés

2018.12.18. 11:31

Mabisz: negyedével nőtt az utasbiztosításokból származó díjbevétel szeptemberig

A javuló trend ellenére a külföldre utazó magyarok nagyjából fele köt csak utasbiztosítást. A síelők körében viszont valamivel magasabb ez az arány

Meghaladta a 11,3 milliárd forintot az idei év első 9 hónapjában a biztosítási szektor utasbiztosításokból származó díjbevétele, ami a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 26 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) legújabb elemzésében kedden.

Kiemelték: tavaly egész évben 12,185 milliárd forintot ért el a szektorszintű díjbevétel.

A Mabisz közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a javuló trend ellenére a külföldre utazó magyarok nagyjából fele köt csak utasbiztosítást. A síelők körében valamivel magasabb ez az arány – tették hozzá.

A díjbevételek növekedése az utak számának emelkedése mellett főleg annak köszönhető a biztosítók szövetsége szerint, hogy egyre komplexebb biztosítási csomagokat választanak az utazók.

Különösen a repülős utazásokra speciális szolgáltatásokat kínáló termékek népszerűsége nő évről évre, amivel párhuzamosan egyre keresettebbek azok az utasbiztosítási kiegészítők, amelyek a járatkésések, járattörlések következtében fellépő többletköltségeket térítik meg – közölte a Mabisz.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy egy szerződésen belül több gépjárműre is köthető asszisztencia biztosítás, ami az autó meghibásodása esetén jelenthet segítséget.

Az utasbiztosítások terén kiugróan magas az online értékesítés aránya – jegyezték meg a jegybank tavalyi adataira hivatkozva. Míg a nem élet ágazatban összességében 16,6 százalékot tett ki az elektronikus csatorna aránya, addig az utasbiztosítások terén elérte a 74 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!