tanulás

2019.12.20. 13:19

Alacsony marad a diákhitel kamata

Januártól a hallgatók számára továbbra is az eddigi legkedvezőbb, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 az állami kamattámogatásnak köszönhetően kamatmentes, míg az ősszel bevezetett Nyelvtanulási Diákhitel kamata szintén 1,99 százalék marad – közölte a Diákhitel Központ.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a 2019/20-as tanév második félévében a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében havi 15 és 70 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.

A Nyelvtanulási Diákhitel legkisebb felvehető összege 100 ezer forint, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve maximum 500 ezer forint igényelhető; sikeres nyelvvizsga esetén a hitel kamatmentessé válik – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!