nébih

2019.12.16. 11:34

Országszerte ellenőrzik a karácsonyi vásárokat

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen helyeken lehet a legtöbb szabálysértéssel találkozni – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója hétfő reggel.

Budapest, 2019. december 10. Fogyasztóvédelmi ellenõrök igazolják magukat egy árusnál 2019. december 10-én a budapesti Szent István-bazilika elõtti karácsonyi vásárban, ahol a fogyasztók biztonságát szolgáló karácsonyi ellenõrzésekrõl tartottak sajtótájékoztatót. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az ellenőrzések más területen is zajlanak, az élelmiszerek minden fajtájára kiterjednek, az előállítóktól kezdve a kereskedelmen keresztül a vendéglátásig – tette hozzá az M1 műsorában.

Az elmúlt 10 év adataiból az látszik, hogy

a vállalkozók egyre inkább számítanak az ellenőrzésekre, így egyre kevesebb szabálysértés is történik,

és az élelmiszerek minősége is javul – hangsúlyozta. Megjegyezte, hogy például a szaloncukrokból egyre inkább a minőségi csokoládéból készült termékeket keresik a vásárlók.

Az ünnepek közeledtével is fontos, hogy az emberek legálisan működő helyekről vásároljanak,

így biztosítható, hogy minőségi termékekhez jutnak hozzá – emelte ki Pleva György.

Borítókép: Fogyasztóvédelmi ellenőrök igazolják magukat egy árusnál 2019. december 10-én a budapesti Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásárban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!