Turizmus

2020.08.19. 19:36

Mutatjuk a legnépszerűbb belföldi úti célokat a hosszú hétvégére

Telt házas a legtöbb belföldi szálláshely a hosszú hétvégén.

Forrás: Shutterstock

Telt házas a 4 napos hosszú hétvége a legtöbb belföldi szálláshelyen;

Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred a legkeresettebb úti cél

a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint. Az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén 32 százalékkal nőtt a szállásfoglaló oldal által közvetített forgalom bruttó értéke az egy évvel korábbihoz képest.

Az MTI-nek küldött szerdai közleményben kiemelik: gyakorlatilag megteltek a szálláshelyek, a Szállás.hu balatoni és Tisza-tavi kínálatában 1 százalék alatti, a Velencei-tónál 2 százalék körüli a még foglalható szállások aránya a hosszú hétvégére.

Átlagosan 56 nappal előre foglaltak a vendégek, ami jóval rövidebb az ilyenkor szokásosnál.

Szigetvári József, a Szállás.hu csoport vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a vírus, a korlátozások és a szeszélyes időjárású június óta idén nyáron óvatosabbak a vendégek, sokan az utolsó pillanatban hoznak utazási döntést.

A legkeresettebb települések 10-es listájára sorrendben még Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged, Balatonlelle és Zamárdi került fel.

A foglalások 35 százaléka hotelbe, 27 százaléka apartmanba, 20 százaléka vendégházba, 18 százaléka panzióba szól. Az átlagos foglalási érték 74 ezer 260 forint a hosszú hétvégére, ami 27 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Szállástípusonként is eltérő azonban az összeg, míg az apartmanokban 68 ezer 500 forint, a panziókban 54 ezer 600 forint, a 3 csillagos hotelekben már 96 ezer forint, 4 csillagosokban pedig 137 ezer forint az átlagos foglalási érték ismertette Szigetvári József.

A legtelítettebb nap augusztus 20-a lesz.

Az átlagos foglalási hosszúság 2 éjszaka, de akad kirívó eset is, a leghosszabb például 25 éjszakára szól közölte.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!