tilalom

2020.12.09. 11:35

Tállai: a kormány nem enged az adóstopból

Az illetékes kormányhivatal döntése akadályozza majd meg azoknak az önkormányzatoknak a tervét, amelyek az adóstop ellenére megpróbálják felemelni a helyi közterheket.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek leszögezte: a kormány mindenképpen érvényt szerez az adóemelési tilalomnak.

A lap azzal kapcsolatban kérdezte a politikust, hogy Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere közölte: mindenképpen ragaszkodik ahhoz, hogy január 1-jén emelkedjenek Erzsébetvárosban a helyi adók.

„A kormány a múlt héten kényszerült arra, hogy országos adóemelési tilalmat vezessen be az önkormányzatoknál, ennek oka pedig éppen az volt, hogy számos baloldali vezetésű helyhatóság a válság alatt is növelni akarta az emberek és a vállalkozások helyi adóterheit. Ezt nem lehet megengedni” – mondta Tállai András.

Hozzátette: rendkívüli jogrend van érvényben, és amint a hatályos törvényeket, úgy a helyhatóságok rendeleteit is felülírják az ilyenkor meghozott kormányrendeletek szabályai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!