Járvány

2021.01.10. 16:49

Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a járvány alatt

A gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel 2020 októberében már 280 ezer munkahelyet támogatott a kormány, összességében mintegy 1,4 millió munkavállaló kilátásait és lehetőségeit javítva – mondta Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója.

Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a koronavírus-járvány ideje alatt – mondta Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Pásztor Szabolcs az Eurostat jövedelmeket vizsgáló jelentéséről szólva kiemelte: az Európai Unióban 2019-ben körülbelül 25 ezer euró volt az éves medián jövedelem, ez csökkent mintegy 5,2 százalékkal 2020-ban a koronavírus-járvány miatt.

Magyarországon a legnagyobb, négyszázalékos visszaesés a legalacsonyabb jövedelmi kategóriában volt, míg a középkategóriában kettő, a legmagasabb jövedelműeknél pedig egyszázalékos volt a csökkenés – közölte. Hozzátette: ezeknél a mutatóknál még nem látszik a gazdaságvédelmi akcióterv hatása.

Pásztor Szabolcs hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel 2020 áprilisában még csak 27 ezer, októberre viszont már 280 ezer munkahelyet támogatott a kormány összességében mintegy 1,4 millió munkavállaló kilátásait és lehetőségeit javítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!