stabil helyzetben

2021.05.25. 14:52

Jelentősen nőtt a 4iG árbevétele és nyeresége az első negyedévben

A társaság további jelentős növekedésre számít ebben az évben, elsősorban a már bejelentett, illetve tervezett akvizíciók miatt.

A 4iG Nyrt. csaknem 15,3 milliárd forint konszolidált értékesítési árbevételt ért el az idei első negyedévben, 77 százalékkal többet, mint az előző év hasonló időszakában; a cégcsoport adózott eredménye 566 millió forint volt, 81 százalékkal több a tavalyi első negyedévinél – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) meghaladta az egymilliárd forintot, ami 74 százalékkal több a tavalyi első negyedévinél.

A 4iG kiemelte: a társaság helyzete stabil, a sikeresen zárt negyedévnek köszönhetően pedig továbbra is jelentős tartalékokkal rendelkezik.

A vállalat az MTI-hez elküldött közleményében jelezte: a háttérben a csoport organikus fejlődése mellett a 4iG akvizíciós stratégiájának eredményei állnak. A társaság egyik legfontosabb célkitűzése, hogy meghatározó piaci pozíciókat építsen ki Magyarországon és a régióban az IT és ICT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést érjen el a távközlési piacon.

Az idei első negyedévében a társaság gyors ütemben folytatta akvizíciós stratégiájának megvalósítását, amelyet sikeres kötvénykibocsátása is támogatott, a 4iG 15,45 milliárd forint forrást vont be az MNB Növekedési kötvényprogramjának segítségével – közölték.

A dolgozói létszám az elmúlt év első negyedévéhez képest több mint 50 százalékkal, 917-re nőtt, elsősorban a 4iG által végrehajtott vállalatvásárlások eredményeképpen.

A társaság további jelentős növekedésre számít ebben az évben, elsősorban a már bejelentett, illetve tervezett akvizíciók miatt. A társaság igazgatósága rendes évi közgyűlésen a 2020-as üzleti év után 2,212 milliárd forintos osztalék fizetéséről döntött.

A közleményben felidézték, hogy a cég erősíti saját termékeinek kínálatát is. A 4iG márciusban mutatta be saját fejlesztésű 4iOP termékcsaládját, amely az ipar 4.0 területén biztosít az ügyfelek egyedi igényeihez igazítható üzemi és gyártósori digitális megoldásokat.

A 4iG részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír a pénteki kereskedést 604 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb jegyzési ár 716 forint volt, a legkisebb 488 forint.

Címkék#4iG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!