lehetőség a munkára

2021.08.23. 15:24

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról tartottak nyílt napot Borsodban

Megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások mutatták be működésüket hétfőn Miskolcon, ahol a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete a Kézfogás Klaszter alapító tagjaként szakmai nyílt napot szervezett.

A rendezvényen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy esélyt kell teremteni a megváltozott munkaképességűeknek; a kormánynak az a filozófiája, hogy azok az emberek, akik bérből szeretnék eltartani magukat és családjukat, esélyt kapjanak erre.

Az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt azon megváltozott munkaképességű emberek aránya, akik dolgoznak, ami mutatja, hogy ez a foglalkoztatási forma kezd Magyarországon is egyre elterjedtebbé válni; ma az országban 4,7 millió ember dolgozik, közülük csaknem 160 ezren megváltozott munkaképességűek

- mondta az államtitkár.

Hozzátette: helye van minden olyan vállalkozásnak, amelyek csökkent munkaképességű embereknek adnak munkát, integrálják, visszahozzák őket a munkaerőpiacra, a munka itt és most nemcsak a pénzről, hanem az önbecsülésről is szól, közösséget is jelent számukra az a vállalkozás, amely munkát ad nekik.

Gruber Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete igazgatója szólt arról, hogy a térségben megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások, szervezetek mutatták be az általuk gyártott termékeket, valamint vállalkozásukat és a megváltozott munkaképességű munkatársaik foglalkoztatásának körülményeit, kihívásait. Ezt a gyakorlatot folytatni kell – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!