Főtáv

2021.10.22. 14:23

Elkezdődött a fűtési szezon Budapesten

Elkezdődött a fűtési időszak Budapesten, mintegy 240 ezer lakossági és 7 ezer egyéb fogyasztónál kapcsolták be a távfűtést – tájékoztatta a Főtáv pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint szeptember 15. és október 15. között a Főtáv ütemezetten indította el a fűtésszolgáltatást.

A fűtésindítás 2823 esetben – az ügyfelek 77 százalékánál – már helyszíni beavatkozás nélkül, távfelügyelet segítségével történt.

Közölték azt is, hogy a nyári időszakban számos tervezett távvezeték-karbantartási munka és beruházás is lezajlott. Új fogyasztók hálózatra kapcsolása mellett sor került a szolgáltatás szüneteltetését igénylő hibajavításokra, valamint a leginkább elöregedett vezetékszakaszok és szerelvények cseréjére. A karbantartási, beruházási, felkészülési és ellenőrzési tevékenységre a Főtáv idén eddig összesen csaknem egymilliárd forintot fordított.

Mint írták,

rendkívül fontos hangsúlyozni, hogy a teljeskörűen bekapcsolt budapesti távfűtés a lakott városrészekben semmilyen többlet-környezetterhelést nem eredményez, ami különösen a sűrűn lakott városrészek életminősége szempontjából jelentős.

A budapesti távhőrendszerek jelenleg is évente csaknem 230 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást takarítanak meg. A folyamatban lévő, illetve tervezett távvezetéki és hőforrásokhoz kapcsolódó fejlesztések hosszútávú eredményeként újabb, akár 150-170 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás maradhat el évente – jelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!