Ország-világ

2021.10.27. 12:00

Korlátozza az AdBlue értékesítését a Mol

A tömeges felvásárlások miatt korlátozza az AdBlue értékesítését a Mol – közölték az MTI-vel szerdán.

20 Febuary 2018, Germany, Stuttgart: A participant of the press conference taking the lid of an AdBlue container from the engine compartment of a modified VW T5. The General German Automobile Club (ADAC) of Wuerttemberg and the Ministry of Transport Baden-Wuerttemberg have collectively tested the effect of the hardware retrofitting of Euro 5 diesel vehicles. Photo: Marijan Murat/dpa (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: dpa via AFP

Fotó: Marijan Murat

Az ellátásbiztonság érdekében egy tranzakción belül 1 darab kannás terméket lehet vásárolni, a pisztolyos AdBlue-tankolásnál pedig legfeljebb 50 liter az alkalmanként kiadható mennyiség. A Mol töltőállomásain a közfeladatot ellátó szervek, a mentők, a tűzoltóság, a rendőrségnek a készlet erejéig továbbra is korlátozások nélkül vásárolhatnak, a MOL-LUB Kft. pedig teljesíti a szerződéses kötelezettségeit.

A dízelmotoros járművek adalékanyaga iránt néhány nap alatt a tízszeresére-húszszorosára nőtt a kereslet. A részben már nyerészkedési célú felvásárlás felborította a piacot, noha a lakossági igényeket a Mol továbbra is ki tudná elégíteni – indokolták a korlátozást. A közlemény szerint a gáz drágulása miatt egész Európában hiánycikk az AdBlue. A Mol bízik a helyzet gyors rendeződésében, ám addig is gondoskodik a készletei rendszeres feltöltéséről.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!