Béremelkedés

2021.12.02. 10:10

Egyre többen jönnek dolgozni Szlovákiából Magyarországra

A hazai ipari fellegvárakban a bérek már magasabbak, mint északi szomszédunknál. Nem meglepő, hogy munkaerőpiaci szakértők szerint egyre többen jöhetnek át a jövőben Szlovákiából Magyarországra dolgozni - ismerteti csütörtöki számában a Világgazdaság.

Seres Tamás, a Hays Hungary Engineering & Manufacturing csapatvezetője reálisnak tartotta, hogy a béremelkedések hatására a szomszédos régiókból átjöjjenek szakemberek Magyarországra, amire a munkaerő szabad áramlásának uniós követelménye is lehetőséget nyújt. Versenyképes fizetésekkel a nyugati országrészben is egyre gyakrabban lehet találkozni, Győr környékén a pályakezdő mérnökök gyakornoki tapasztalattól és nyelvtudástól függően bruttó 450-550 ezer forint körül számíthatnak ajánlatokra, három-öt éves tapasztalat mellett pedig már 650-850 ezer forint között mozoghatnak az általános bérigények - olvasható a Világgazdaságban.

Borítókép: A Suzuki-gyár munkásait szállító buszok Esztergom és Párkány között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában