Közlekedés

2022.01.23. 15:48

Csaknem ezer elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárra igényelhető támogatás

Csaknem ezer elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárra igényelhető támogatás, az e-cargo biciklik beszerzésére hétfőn indul a jelentkezés, elsőként a kereskedők regisztrációját várják az elektromobilitas.humda.hu oldalon – írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap.

Schanda Tamás hozzátette, az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok beszerzéséről szóló pályázat szorosan kapcsolódik a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez: azon dolgoznak, hogy környezetbarát irányba fordítsák a közlekedést.

Rámutatott, hogy a 400 millió forint keretösszegű pályázatból beszerezhető biciklik valós alternatívát jelentenek egy kisteherautóhoz képest, hiszen olcsóbbak, jobban kímélik a környezetet, kisebb helyet foglalnak és a fenntartási költségeik is kedvezőbbek.

Magyarország kiemelt klímavédelmi célkitűzései között szerepel a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, így ennek elérése érdekében a közlekedés minden területén támogatják az elektromos járművek terjedését – hangsúlyozta közösségi oldalán az államtitkár.

Schanda Tamás hozzátette, hogy a pályázaton többek között egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek és önkormányzatok is részt vehetnek. Február 7-től lehet pályázni szakaszosan, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Az államtitkár szerint a támogatási keret várhatóan 800 e-cargo bicikli beszerzéséhez járul hozzá. A pályázaton a nettó vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint támogatás nyerhető el, a sikeres pályázóknak regisztrált kereskedőtől kell beszerezniük az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárt.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában