Agrárium

2022.03.11. 11:17

Nagy István: az üzemanyagárstop a biztonságos élelmiszer-ellátást is garantálja

A mezőgazdasági erőgépek mérettől függetlenül továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon.

A kormány a magyar családokat és a biztonságos élelmiszer-ellátást is védi az üzemanyag-intézkedésekkel – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében Nagy István agrárminiszter. A mezőgazdasági erőgépek mérettől függetlenül továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon. Ez különösen fontos a gazdatársadalomnak és segíti a mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszer-ellátás feltétele.

Így megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszer-ellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhetnek a magyar családok asztalára – tette hozzá.

Emlékeztetett: a kormányrendelet rögzíti, hogy a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak és ott is piaci áron.

A február végén életbe lépett 5 forintos jövedéki adócsökkentésre jön rá még a most életbe lépett literenkénti 20 forintos újabb adócsökkentés.

Az emberek érdekében kitartunk a benzinárstop mellett, jóllehet, Európában több mint 200 forinttal drágább a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon

– összegezte a miniszter, aki szerint a koronavírus-járvány is már megmutatta, hogy a magyar emberek, a magyar családok számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás – közölte az Agrárminisztérium.

 

Borítóképünkön Nagy István agrárminiszter. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában