Nemzeti ünnep

2022.03.11. 09:41

Péntek estétől kedd estig lesz érvényben a kamionstop a hosszú hétvégén

A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így nem hátráltatja, késlelteti az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományok célba juttatását sem.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart a nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel pénteken.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig és a munkaszüneti napokon azonos időtartamban alkalmazandó. A közlekedésért felelős miniszter egy új rendelkezés szerint a korlátozást legfeljebb két nappal kiterjesztheti. A környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági célokat szolgáló intézkedés kedvező hatásai így hosszabban érvényesülhetnek– írták.

Az ITM megjegyezte, a védelmi intézkedések többségének kivezetésével sokan kerekedhetnek fel személyautóval vagy buszon rokonlátogatóba, kirándulni a hosszú hétvégén. A kamionstop miatt kevesebb tehergépkocsi közlekedik majd mind a négy napon. A csökkenő forgalommal könnyebb, gyorsabb lesz az eljutás és mérséklődnek a baleseti kockázatok a hazai utakon – jelezték.

A korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így nem hátráltatja, késlelteti az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományok célba juttatását sem– áll a közleményben.

Borítókép: Várakozó külföldi kamionok az M5-ös autópálya inárcsi pihenőjénél 2013. március 16-án 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában