Mobilkészülékcsere-támogatási program

2022.04.02. 09:05

Több mint 4 ezren cserélték le 3G-s telefonjukat modernebbre

A legfeljebb 3G-képes telefonok cseréjére azért van szükség, mert a távközlési szolgáltatók kivezetik a 3G technológiát.

Már több mint 4 ezer igényt regisztrált a február közepén indult mobilkészülékcsere-támogatási programjában a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az NMHH. Ezek közel 90 százalékát már elfogadták és a támogatást elszámolták, 10 százaléknál pedig hiánypótlásra van szükség – közölte a Világgazdasággal az NMHH.

A legtöbben Budapesten, illetve a megyeszékhelyeken és egyéb városokban éltek a telefoncsere lehetőségével. A megyék közül Hajdú-Bihar, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb az igénylések száma, amíg a legkevesebb csere eddig Tolna és Nógrád megyében volt.

Az új cserekészülékek átlagára 55 ezer forint körüli.

A csereprogramban az vehet részt, aki rendelkezik olyan 3G-s készülékkel, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer hanghívásra, adatforgalomra vagy sms küldésére, illetve fogadására használt.

A legfeljebb 3G-képes telefonok cseréjére azért van szükség, mert a távközlési szolgáltatók kivezetik a 3G technológiát, és az így felszabadult frekvenciasávokat kapacitásbővítésre, korszerűbb technológiák bevezetésére használják. Májustól következhet a még régebben gyártott 2G-s készülékek cseréje is.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában