Támogatás

2022.05.03. 18:00

Május végéig lehet jelentkezni a Nemzeti Kiválóság Díjra

A humánerőforrás-gazdálkodás, a szervezeti célkitűzések és stratégiák, az alkalmazott értékteremtő folyamatok irányítása, a fenntarthatósági szempontok vagy az üzleti eredmények területén sikeres társaságok május 30-án 16 óráig nyújthatják be pályázatukat.

A kormány célja, hogy támogassa azokat a hazai vállalkozásokat és szervezeteket, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel példát mutatva erősítik a magyar gazdaságot. Ezt ismeri el az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Kiválóság Díjjal – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az elismerésre minden belföldi székhellyel rendelkező szervezet jelentkezhet öt kategóriában: kis méretű termelő vagy szolgáltató szervezet (50 fő alatt), közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet (50 - 250 fő között), nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet (250 főt meghaladó), közigazgatási, közszolgálati, oktatási, egészségügyi vagy szociális szolgáltatás területén működő szervezet, valamint nonprofit szervezet (alapítványok, egyesületek, szövetségek).
A pályázat az EFQM Modell 2020 szerinti szervezeti önértékelésen alapul, mely bemutatja a pályázó szervezet tevékenységét és eredményeit. A beérkezett pályázatokat független, külső értékelők bevonásával a Nemzeti Kiválóság Díj Bizottság bírálja el, amely minden pályázati kategóriában egy, indokolt esetben két díj kiadására tehet javaslatot. A díjazottakról a bizottság javaslata alapján az innovációért és technológiáért felelős miniszter dönt, a díjak átadására ezt követően ünnepélyes keretek között kerül sor. 
A pályázat elkészítéséhez és benyújtásához szükséges jelentkezési lap, valamint a részletes pályázati kiírás itt érhető el.

 

Borítókép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Lepsényi István, az ITM miniszteri biztosa átadja a 2021. évi Nemzeti Kiválóság Díjat a Közigazgatási, közszolgálati, oktatási, egészségügyi vagy szociális szolgáltatást nyújtó szervezet kategóriában a Kodolányi János Egyetem részére, amelyet Szabó Péter rektor vesz át a Pesti Vigadó Dísztermében 2021. november 22-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában