Csúcsforgalom

2022.11.17. 09:54

A Magyar Posta felkészült az év végi hajrára

Megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelések időszaka és ezzel együtt a csomagforgalom növekedése a Magyar Postánál; a vállalat felkészült az év végi csúcsra, és idén mintegy 140 új csomagautomatát telepített országszerte – közölte a Magyar Posta az MTI-vel csütörtökön.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

A tájékoztatás szerint csúcsszezonra készülve 

a vállalat a csomaglogisztikai fejlesztések mellett a webáruházi partnerekkel egyeztetve tervezte meg és alakította ki a szükséges kapacitásokat és erőforrásokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb szintű és színvonalú szolgáltatást nyújthassa. Ezen túlmenően a már megépült és átadott új depókba automata csomagszortírozó rendszereket is telepített a vállalat, amely nagyban segíti és gyorsítja a csomagforgalom kezelését. Illetve idén bevezették az időablakos kézbesítési szolgáltatást is

  – közölték.
A posta a csomagautomaták számát folyamatosan növeli. Az ügyfelek hatékony kiszolgálása érdekében mindemellett a kiemelt forgalmú postákon több ügyfélpult áll majd rendelkezésre.

Mivel december 24-e szombatra esik, 

a posta arra kéri az ügyfeleket, hogy a karácsonyra szánt küldemények feladását lehetőség szerint ne hagyják az utolsó napokra, hogy azok karácsonyig biztonsággal megérkezhessenek a címzettekhez. Emellett kérik, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, mivel mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.

Az elmúlt években szerzett tapasztalatok alapján a legtöbb csomag továbbra is a 49-50. héten várható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában