Rekord

2023.01.18. 10:47

Soha annyi befektetés nem érkezett Magyarországra, mint tavaly

A baloldal sajtóközleményei és lejárató propagandacikkei ellenére Magyarországon 2022-ben megdőlt a beruházási rekord.

Műszerfal beemelése az összeszerelő üzemben az esztergomi Suzuki-gyárban 2022. október 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Háború, nemzetközi energiaválság, infláció és globális bizalmatlanság – ezek voltak 2022 legfontosabb mozgatórugói a nemzetközi gazdasági folyamatokban. Magyarországon ennek ellenére megdőlt a beruházási rekord, vagyis korábban soha ennyi befektetés nem érkezett, mint tavaly. 2022-ben 6,5 milliárd euró, azaz átszámítva megközelítőleg 2600 milliárd forint értékű új befektetést jegyeztek fel, ezek pedig összesen 15 ezer új munkahelyet hoztak létre - írja a Magyar Nemzet.

A részletekkel kapcsolatban a lap megemlíti, hogy nyolc évvel korábban, 2014-ben 513 milliárd forintnyi beruházás indult, tavalyra tehát megötszöröződött az invesztált summa nagysága. A fejlesztések 48 százaléka Keletről, 42 százaléka Nyugatról származott, a magyar beruházások pedig elérték a 10 százalékot. A befektetői listán volumenben Dél-Korea végzett az első helyen, az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve viszont Németország vitte el a pálmát.

 

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában