Együttműködés

2023.03.21. 16:08

Szijjártó: brit vállalatok 50 ezernél is több magyar embernek adnak munkát

A Nagy-Britanniából származó beruházások fontos szerepet játszanak a magyar gazdasági növekedés fenntartásában – közölte a miniszter.

MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

A Nagy-Britanniából származó beruházások fontos szerepet játszanak a magyar gazdasági növekedés fenntartásában, brit vállalatok 50 ezernél is több magyar embernek adnak munkát, kereskedelmi forgalmunk tavaly rekordot döntött – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mindezekért üdvözöljük a windsori megállapodást, ami fontos lépés a kereskedelmi és együttműködési megállapodás teljeskörű végrehajtása felé

– fogalmazott a tárcavezető.

Szijjártó Péter bejegyzésében olvasható, hogy a Brexit az EU történetének egyik legszomorúbb sztorija. A britek kilépésével az EU jelentősen gyengült, sokat veszített az erejéből.

Mi mindig a lehető legszorosabb EU-brit együttműködés mellett érveltünk, melynek a jelenlegi biztonsági és gazdasági körülmények közepette nagy jelentősége van

– írta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook posztjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában