Adózás

2018.05.19. 12:42

Az őstermelőnek nem válik automatikusan bevallássá a NAV készítette ajánlat

Az őstermelők szja-bevallási tervezete - a magánszemélyekétől eltérően - nem válik automatikusan bevallássá, ahhoz május 22-én éjfélig jóvá kell hagyniuk vagy módosítaniuk kell az adóhatóság által elkészített ajánlatot - mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője az M1 csatornán pénteken.

Budapest, 2013. február 8. Egy õstermelõ árukínálata a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Az adóhatóság idén ötmillió embernek készítette el az adóbevallását, az őstermelőkön kívül mindenkinek automatikusan bevallássá válik a tervezet, ha azt az adózó nem módosítja, akkor is, ha nem hagyja jóvá – tette hozzá.

A bevallási határidőig az ügyfélszolgálatok pénteken este hat óráig, kedden reggel fél kilenctől este nyolcig fogadják az ügyfeleket a megyei és a fővárosi központi ügyfélszolgálatokon.

Kitért arra, hogy a NAV honlapján elérhető kalkulátor segít abban, hogy az ingatlan eladása után kell-e adót fizetni.

Borítóképünkön egy őstermelő portékáját kínálja a budapesti Rákóczi téri Vásárcsarnokban.

Forrás: MTVA / Nagy Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!