Érték vagy program

2021.08.16. 14:25

Esélyteremtő call centert adtak át Miskolcon

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának növelése kulcskérdés lehet a munkaerőpiacon, jószerivel bármelyik vállalatnál lenne mód megváltozott munkaképességűek alkalmazására – közölte Ignácz Béla, a Prohuman társaság ügyvezetője; Magyarország piacvezető HR szolgáltatója hétfőn esélyteremtő call centert adott át Miskolcon, a szervezet itt harminc embert alkalmaz, de később ötvenre bővülhet a számuk.

Munkatársak a Prohuman társaság miskolci esélyteremtõ call centerében az avatás napján, 2021. augusztus 16-án. A call centerben megváltozott képességû embereket foglalkoztatnak.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A rendezvényen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy esélyt kell teremteni a megváltozott munkaképességűeknek:

a kormánynak az a filozófiája, hogy azok az emberek, akik bérből szeretnék eltartani magukat és családjukat, esélyt kapjanak erre.

Az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt azon megváltozott munkaképességű emberek aránya, akik dolgoznak, ami mutatja, hogy ez a foglalkoztatási forma kezd Magyarországon is egyre elterjedtebbé válni; ma az országban 4,2 millió ember dolgozik, közülük csaknem 160 ezren megváltozott munkaképességűek – mondta az államtitkár.

Hozzátette:

utóbbiak száma növelhető, a kormány Érték vagy programjának célja, hogy piaci és állami szereplők bevonásával felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek értéket képviselnek, nincs már jövedelemkorlát, kereshetnek annyit, amennyit tudnak.

Ma az országban 8500 olyan cég van, amely foglalkoztat ilyen munkavállalókat.

Veres Pál, Miskolc polgármestere (Velünk a város) arról szólt, hogy az önkormányzat is igyekszik segítséget nyújtani a fogyatékkal élőket, megváltozott munkaképességűeket segítő civil szervezeteknek.

A Prohuman cégcsoport szociális érzékenysége példaértékű valamennyi munkaáltató számára – tette hozzá.

Ignácz Béla, a társaság ügyvezetője azt mondta: sokakat vezethetnek vissza a munka világába, segíthetnek jövedelemhez, ugyanakkor számos pozícióban a megváltozott munkaképességgel dolgozó emberek aktívabb bevonása is javíthatna az egyre égetőbbé váló munkaerőhiány problémáján.

Borítókép: munkatársak a Prohuman társaság miskolci esélyteremtő call centerében az avatás napján, 2021. augusztus 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!