kormányzati támogatás

2020.07.29. 18:48

Amelyik magyar cég most ruház be, nemzetközi vetélytársait is megelőzheti

A magyar vállalatok életerejét mutatja, hogy felismerték, ha ebben a nehéz helyzetben a beruházások mellett döntenek, növelik a kapacitásaikat, technológiai fejlesztéseket hajtanak végre, akkor meg tudják előzni a regionális, nemzetközi vetélytársaikat – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a kormányülés szünetében újságíróknak.

Szijjártó Péter hozzátette, a vállalkozások beruházásaiknak köszönhetően egyúttal új piacokat is tudnak szerezni. A miniszter kiemelte,

ennek megvalósításához a kormány minden lehetséges támogatást megad a magyar vállalkozásoknak, amelyek közül már több száz jelezte, hogy élni akar a beruházási támogatások adta lehetőségekkel.

Szijjártó Péter közölte, a közepes nagyságú beruházásoknál 806 vállalat kért összesen 169 milliárd forintnyi támogatást 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósításához. Ezen belül már 491 vállalat számára 113 milliárd forintnyi támogatást utaltak ki, a további támogatási összegek kifizetése folyamatos. A nagy beruházásokat támogató pályázatok esetében már nyolc nagyvállalat jelzett 60 milliárd forintnyi beruházási szándékot.

Szijjártó Péter megjegyezte, a magyar vállalatok külpiaci részesedésének növelése érdekében kiírt pályázatra már 14 olyan magyar vállalat jelentkezett, amely külföldön szeretne termelő egységet létrehozni. Ezek a vállalkozások exporttevékenységük fejlesztéséhez 18 milliárd forint támogatást igényeltek.

Mindezek mellett már 397 magyar vállalat jelentkezett arra, hogy beruházást hajtana végre a határon túli magyar lakta területeken, összesen 21 milliárd forint értékben – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!