Időjárás

2022.01.26. 15:30

Csapadékzóna érkezik csütörtökön

Szerdán az északkeleti, keleti megyékben erősen felhős vagy borult maradhat az idő, arrafelé időszakosan hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat. Éjszaka közepesen felhős idő várható, főként az északkeleti megyékben, de néhol a délnyugati országrészben is zúzmarás köd képződhet. Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, néhány órás szűrt napsütés valószínű, viszont keleten borult maradhat az idő. 

Csütörtök estétől csapadékzóna érkezik, elsősorban az északi országrészben lehet vegyes halmazállapotú csapadékra számítani. 

Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szelet élénk, néhol esetleg erős lökések kísérik. Csütörtökön a Duna-Tisza közén erősödik meg a nyugati, délnyugati szél, estétől pedig az Észak-Dunántúlon lehet erős északnyugati széllökésekre számítani. 

A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban általában -4 és +1 fok között valószínű, de a szélcsendes, havas, esetleg ködös tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 2 és 7 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén hidegebb is lehet.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!