Időjárás

2022.05.24. 15:30

Több napsütésre lehet számítani szerdán, estére jön újabb eső

Kedden nyugat felől szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A csapadéktevékenység egyre inkább a keleti megyékre korlátozódik, majd megszűnik. Késő délutántól erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, reggelre már csak a keleti országrészben lesz felhős idő, és ott valószínű csapadék is. 

Szerdán napközben a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják, amelyek az északi és nyugati megyékben időszakosan össze is állhatnak, helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat belőlük. Estétől nyugat felől újra megnő a csapadék esélye, akkor már heves zivatarok is előfordulhatnak. 

A keleti, délkeleti szél holnap nyugatira, északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 25 és 32 fok között várható, de az északi határszélen, északnyugaton ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!